Bu kadar acı zamanları bile kullanarak yalan siyaseti üretenlerden utanıyoruz

CHP'li Edirne Belediye Meclis Üyesi Engin Yağcılar'ın, Edirne'de AFAD'ın içerisinde yardım malzemeleri, battaniyeler ve çadırların bulunduğu cep depoların deprem bölgesine gönderilmediği ile ilgili iddialarına yanıt veren Edirne Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Ayhan Dinç, 'Biz birlik olup tek yürek olup kenetlenmenin derdindeyken. Sırf siyaset amacıyla, bu kadar acı zamanları bile kendi lehlerine kullanmak için yalan siyaseti üretenlerden utanıyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu kadar acı zamanları bile kullanarak yalan siyaseti üretenlerden utanıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li Edirne Belediye Meclis Üyesi Engin Yağcılar, yaptığı açıklamada Yenişehir Mezarlığı yakınındaki bir alanda, içerisinde yardım malzemeleri, battaniyeler ve çadırların bulunduğu AFAD'a ait konteynerlerin bekletildiğini iddia etmişti. Edirne Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Ayhan Dinç, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada atılan iddialara sert bir dille yanıt verdi.

Milletçe tek yürek olup birbirine kenetlenilmesini gerektiren bir büyük felaket yaşandığını söyleyen Edirne Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Ayhan Dinç, "10 ilimizin birden etkilendiği bir deprem, bütün ülkemizi ve tüm vatandaşlarımızı etkilemişken. Biz birlik olup tek yürek olup kenetlenmenin derdindeyken sırf siyaset amacıyla, bu kadar acı zamanları bile kendi lehlerine kullanmak için yalan siyaseti üretenlerden utanıyoruz" diyerek atılan iddialara yanıt verdi.

AFAD depolarındaki tüm malzemelerin deprem bölgesine gönderildiğini söyleyen Edirne Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Ayhan Dinç, depremin ilk saatlerinde Edirne'den deprem bölgesine AFAD'a ait cep depolardan yapılan sevkiyatlara ilişkin açıklamada bulundu.

"Bu kadar hassas bir dönemde algı siyaseti yapmanın bedeli çok ağır olur"

Edirne’den AFAD'a ait cep depolardan deprem bölgesine 201 çadır, bin 220 battaniye, 572 rulo yatak, 228 katlanabilir yatağın 4 tır ile Hatay'a sevkiyatının yapıldığını söyleyen Dinç, "Bütün raporlar ve tüm bilgiler bu şekildeyken ve bunu CHP'li meclis üyesi de biliyorken bu kadar hassas bir dönemde algı siyaseti yapmanın bedeli çok ağır olur. Biz böyle yalan dolan dezenformasyonlarla uğraşamayız. Bizim böyle tamamen uydurulmuş senaryolarla uğraşacak vaktimiz de yok, enerjimiz de!" ifadelerine yer verdi.

Böyle bir dönemde tüm enerjilerinin, tüm kaynaklarının ve tüm çabalarının umut bekleyen depremzedelere hizmet etmek ve yardımcı olabilmek olduğunun altını çizen Dinç, "Depremin ilk saatinden itibaren AFAD müdürü dahil olmak üzere 2 ekip Kahramanmaraş’a, 1 ekip Kilis'e, 1 ekip Hatay a gitmişlerdir. Kahramanmaraş Elbistan’da gece -17 derecelere ulaşan şartlarda görevlerine devam etmektedirler" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber Merkezi