'Bu CHP, Atatürk'ün kurduğu parti olamaz'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

'Bu CHP, Atatürk'ün kurduğu parti olamaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Terörle mücadeleden, partilerin ittifaklarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Turan; “Bu ülkede kavga 'Milli egemenlik kayıtsız şartsız milletin olsun' diyenlerle 'Hayır arkadaşım Avrupa'yla anlaşalım, FETÖ'yle anlaşalım, her şeyi yapalım usulen iş birliği tutalım' diyenler arasındadır. Biz istiyoruz ki bu millet kendi egemenliğine sahip çıksın. Bu millet kendi geleceğini kendi belirlesin" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan partisinin bayramlaşma programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Komşu il Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, açıklamalarına yaklaşan seçim öncesinde partilerin birbirleri ile yaptığı ittifakları değerlendirerek başladı.

ittifak konusu

Grup başkanvekili Turan, CHP ile HDP arasında son 2-3 yıldır devam eden ittifaka ses çıkarmayanların AK Parti-MHP yakınlaşmasına ses çıkarmasının tuhaf olduğunu söyledi. Turan, “CHP ile HDP arasında 7 Haziran seçimlerinden bu yana bir ittifak söz konusu. Bir Genel Başkan Yardımcıları, HDP’ye oy verdiğini söyledi. Bir milletvekilleri Demirtaş’la beraber ‘iyi salladık’ diye espriler yaptı. Dokunulmazlıkların kaldırılmasında ve başka konularda Meclis’te beraber hareket ettiler. Bu partiler ittifak yapınca ayıp olmuyor da AK Parti ile MHP’nin yakınlaşması neden ayıp oluyor?” diye sordu.

Skandal paylaşımlara sert tepki

AK Parti Grup Başkanvekili CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun skandal paylaşımlarını hatırlatarak,  “Kaftancıoğlu yeni CHP için bir sonuçtur. Partiyi ulusalcı/milliyetçi bir yapıdan çıkararak HDP’nin kötü bir kopyası hâline dönüştürdüler. Kılıçdaroğlu’na bir görev verildi, o da bu görevi başarıyla uyguluyor. Mustafa Kemal’in partisinin bu hâle gelmesi CHP tarihi için utanç vericidir” dedi.

Turan: “Mustafa Kemal'in 95 yıllık partisini 'okeye dördüncü arayan' bir parti haline getirdiler "Ermeni soykırımını tanıyan, her türlü eylemi öven, 'Ramazanda bayram mı olur?' diyen, milletin değerlerini aşağılayan, 'Cenazede ezan var, şehitte ezan var yeter artık' diyen adamların listede olduğu parti mi CHP? Bu değil. Kendinizi kandırmayın. 'Milli egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen Atatürk'ün kendisi AK Parti'de olur kardeşim.

“Eskiden Anıtkabirden başlardı, şimdi Demirtaş’tan başlıyor”

Turan, 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin yapılacağını hatırlatarak, seçim çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. CHP'yi eleştiren Turan, "Eski yıllarda Atatürk'ün partisi, hala Atatürk'ün partisiyken Anıtkabir'den kampanya başlardı. Şimdi Edirne'de Selahattin Demirtaş'ın cezaevinden kampanya başlattılar. Yazıklar olsun" dedi ve şöyle devam etti:  "90 yıllık Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin geldiği yer, Selahattin Demirtaş kardeşten başka bir şey olmadı. 3 gün önce bir grup başkanvekili izlemişsinizdir, 'Biz ikinci tura kalacağız. Kaldığımız zaman Selahattin Demirtaş'a da başkan yardımcılığı teklif edeceğiz' dedi. Kim dedi; Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi dedi. Bu CHP, yıllarca oy verdiğiniz Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi falan değil. İddia ediyorum; Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsa, Afrin operasyonunun yanında mı olurdu? 'Afrin'de ne işin var?' diyenin mi yanında olurdu? Fırat Kalkanı'nın yanında mı olurdu? 'Boyundan büyük işe kalkma' diyenin mi yanında olurdu? Arkadaşlar Mustafa Kemal'in partisi bu değil. Atatürk hayatta olsa CHP'de kongreye girse kazanamaz. Bu parti CHP değil. Atatürk'ün kurduğu parti değil."

Bağımsızlığı Kim Temsil Ediyor?

AK Parti Grup Başkanvekili Turan açıklamasının sonunda ise Atatürk’ün hatırasının başlarının tacı olduğunu ancak kurduğu partinin O’nun fikirlerini temsil etmekten uzaklaştığını dile getirerek şunları söyledi: ‘Milli egemenlik FETÖ'nün olsun darbecinin olsun' diyen orada olur kardeşim. O yüzden bir daha söylüyorum; sakın ha yanlış yapmayın. Atatürk'ün hatırası baş tacı. Bu dağlarda, Çanakkale'de savaşan o kahramanın ne yaptığını biz biliyoruz. 'Bu ülke bağımsız olsun, yağa kalksın' diye kavga etti. Bugün bağımsızlığı Muharrem İnce mi, Tayyip Erdoğan mı temsil ediyor? İyi bakmak lazım. Bugün bağımsızlığı 'on tane adaya gitmişler onu da kabul etmemiş sana kalmışız' denenler mi, yoksa başından beri MHP'yle AK Parti'nin bu ikbali, milli mücadele partilerinin aday gösterdiği Tayyip Erdoğan mı? Çok net, bu ülkede kavga 'Milli egemenlik kayıtsız şartsız milletin olsun' diyenlerle 'Hayır arkadaşım Avrupa'yla anlaşalım, FETÖ'yle anlaşalım, her şeyi yapalım usulen iş birliği tutalım' diyenler arasındadır. Biz istiyoruz ki bu millet kendi egemenliğine sahip çıksın. Bu millet kendi geleceğini kendi belirlesin."

HABER MERKEZİ