Bilimsel Diş Hekimliği'nin 115. yılı dolayısıyla tören düzenlendi

1996 yılından itibaren 22 Kasım 'Türk Diş Hekimliği Günü' ve 18-24 Kasım'ı içine alan hafta 'Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası' olarak kutlanıyor. Bu çerçevede Edirne'de de tören düzenlendi.

Bilimsel Diş Hekimliği'nin 115. yılı dolayısıyla tören düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de düzenlenecek tören çerçevesinde Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen diş hekimleri, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edirne Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasret Kolcular yaptı. Bilimsel Diş Hekimliği'nin kuruluşunun 115. yılını kutladıklarını söyleyen Kolcular, diş hekimlerinin vatandaşların ağız ve diş sağlığının korunması için çaba sarf gösterdiğine değindi.

Ülkede mevcut 105 diş hekimliği fakültesinden henüz 14 tanesinin eğitime başlamadığını aktaran Kolcular,  bu yıl mezun olacak 6 bin 500 diş hekiminin ihtiyaç fazlası olarak göründüğünü iddia etti.

Diş hekimlerinin haklarının korunması ve genişletilmesini talep ettiklerini söyleyen Kolcular, "Kamuda çalışan diş hekimlerimizin özlük haklarının gerçeklere uygun olarak düzenleyin ve halkımızın sağlık hizmetlerinin daha iyi şartlarda almasını sağlayın. Sigorta ve Bağ-Kur'dan emekli olmuş diş hekimlerinin emekli aylıklarını hak ettiği seviyeye getirin. İlave ve ek ödemeleri verin" ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı'na da çağrıda bulunan Kolcular, "Diş hekimi muayenehanesinde bir diş hekiminin yanında bir diş hekiminin çalışabilmesinin önünü açın! İstihdamı arttırmak açısından yeni mezun diş hekimlerinin iş bulması açısından bu çok önemlidir! Diş hekimi olmayanların, ticaret amaçlı ağız diş sağlığı kuruluşlarında ortaklık yapmasının önüne geçin! Kamuda çalışan diş hekimlerimizin özlük haklarının gerçeklere uygun olarak düzenleyin ve halkımızın sağlık hizmetlerinin daha iyi şartlarda almasını sağlayın!" dedi.

Doğukan Vurgun