Berber ve kuaförlere müjde: O karar Temmuz ayına ertelendi

Ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Ocak 2023'te başlayacak bir günlük tatil uygulaması, 1 Temmuz 2023 tarihine ertelendi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Edirne Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Gül, Temmuz'da da tam düğün sezonu olacağı için bir daha uzatma olur diye düşündüklerini söyledi.

Berber ve kuaförlere müjde: O karar Temmuz ayına ertelendi

Daha önce 1 Ekim 2022'de uygulanması planlanan karar, valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulmasından dolayı 1 Ocak 2023'e ertelenmişti.Ticaret Bakanlığı tarafından, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde aldığı karar bir kez daha ertelendi. 1 Ocak 2023 tarihinde uygulanmaya başlayacak olan Pazar günü kapalı kalma kararı, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı.

Edirne Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Gül, "Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonunun isteği doğrultusunda bakanlıktan çıkan karar haftada 1 gün tatil yapılması yönündeydi ve 1 Ekim itibari ile uygulamaya geçilecekti. 1 Ocak 2023'e ertelendi. Bu uygulama tekrardan 1 Temmuz 2023'e ertelendi. Bunu olumlu karşılayan esnafımız da var. Olumsuz karşılayan da var. ilerleyen günlerde bununla ilgili ne gibi oluşum olacak bekleyip göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

"1 Temmuz 2023 tarihi de esnafın en yoğun olduğu zaman olacak"

1 Temmuz 2023 tarihine ertelendiğini fakat o zaman da tam bu esnafın en yoğun iş yaptığı zamana denk geleceğini hatırlatan Gül, "Düğün sezonuna denk gelmesi de etki edecektir. Yaz ayında düğünlerin yoğun olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun için de ne gibi tedbir alınır ilerleyen günlerde göreceğiz. Esnafımız kadar vatandaşlar da bu Pazar günü kapalı olmasına karşı çıkmıştı. Özellikle memur kitlesi hafta sonları daha uygun olduğu için berber hizmetini o zaman almayı tercih ediyor. Bu uygulamaya geçilirse berberler Pazar günler, bayan kuaförleri de Salı günleri kapalı olacak. Düğün zamanı uygulamaya geçilirse büyük sıkıntı yaratacağını düşünüyoruz. Temmuz'da da düğün sezonu olacağı için uzatma olur diye düşünüyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan