Belediyeden Vatandaşa şok fatura

Edirne'de 30 günlük su kullanım bedeli 97 bin 589 lira gelen vatandaş faturanın düzeltilmesini istedi.

Belediyeden Vatandaşa şok fatura
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de yaşayan Serdar Saygılı, 1+1 evinde 30 günlük kullanım karşılığı gelen 97 bin 589 lira su faturasının yanlış hesaplandığını iddia ederek düzeltilmesini istedi.

İstasyon Mahallesindeki bir apartman dairesinde yaşayan Saygılı'ya 2023 Haziran ayı su faturası 97 bin 589 lira geldi.

Faturanın şaşkınlığını yaşayan Saygılı, Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Su Abone ve Sayaç Okuma Birimi'ne itirazda bulundu.

Su sayacının arızalı olabileceğini belirten belediye ekipleri sayacı sökerek fabrikaya gönderdi.

Fabrikada yapılan incelemede su sayacının arızasının olmadığı ve faturayı ödemesi gerektiği Saygılı'ya tebliğ etti.

Saygılı yaptığı açıklamada, su faturalarının ilk zamanlarda normal geldiğini söyledi.

Faturada sayaçta arıza olduğu ve belediyeye başvuruda bulunması gerektiğini yazdığını ifade eden Saygılı, "Belediyeye başvurduğumda su saatimin değişmesi gerektiği, fabrikada incelenmesi gerektiğini söylediler. Saatimi söktürdüm gönderdik. Geri geldiğinde sayacımda her hangi bir ariza olmadığı bu tutarı ödemem gerektiğini söylediler. Yani 1+1 bir evde 97 bin 589 lira su faturası gelmesi normal bir şey değil. Normalde gelen su faturaları 180, 190, 200 liradır. Ödediğim faturalarda var. Faturanın üzerinde arızalı olduğu zaten yazıyor. Şu anda parayı benden talep ediyorlar ve iki gün önce suyumu kestiler. Evimde suyum yok. Su doğal bir ihtiyaç, yaşam ihtiyacı yani. Su olmadan bir evde nasıl yaşayabiliriz. Ödemeyi düşünmüyorum. İcra yoluyla alabileceklerini söylediler öyle alabilirler. Beni icraya vereceklerini söylediler sonra ben uzlaşmak için adliyeye başvuruda bulundum. Belediyenin avukatı uzlaşmaya gelmedi. Belediyenin su parasını talep ettiğini söylediler. 30 günde bin 350 metreküp su harcadığım gözüküyor. Bu durumdan çok şaşkınım." dedi.

“ARIZA YOK”

Belediye ekipleri sayaçta arıza yok dedi. Bilgiye göre Serdar Saygılı üzerine kayıtlı olan abone sayacı, arızalı olarak alıp daha sonra arızalı olmadığına karar veriyor. Sayaç arızalı olmadığı için de belediye parayı ödemeyen abonenin sayacını iptal ettiği öğrenildi.

“SULARINIZ KESİLMEYECEK DEDİ, SEÇİLDİĞİ GİBİ SULARI KESTİ”

Edirne’de diğer vatandaşlarda su faturalarını geciktirdikleri için sularının kesilmesinden şikayetçi olduklarını belirttiler. Suları kesilen bazı vatandaşlar, Edirne CHP’li Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın ‘31 Mart Yerel Seçimler’ öncesi kimsenin sularını kesmeyeceğiz vaadini verdiğini, seçimler bitince verdiği sözü unutup sularının kesildiğini söyledi.

Haber Merkezi