'Bekçilerle Birlikte Huzur ve Güven Arttı'

Uzun yıllar sonra tekrar uygulanmaya başlanan bekçilik sistemi vatandaşlar ve muhtarlardan tam not aldı. Bekçilerin geri dönmesiyle mahalle sakinlerinin huzur ve güveninin arttığını dile getiren Yıldırım Beyazıd Mahalle Muhtarı Nuri Bostancı, bekçilik sisteminden memnun olduklarını bu sayede suç oranlarının azaldığını söyledi.

'Bekçilerle Birlikte Huzur ve Güven Arttı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllar sonra tekrar uygulanmaya başlanan bekçilik sistemi vatandaşlar ve muhtarlardan tam not aldı. Bekçilerin geri dönmesiyle mahalle sakinlerinin huzur ve güveninin arttığını dile getiren Yıldırım Beyazıd Mahalle Muhtarı Nuri Bostancı, bekçilik sisteminden memnun olduklarını; bu sayede suç oranlarının azaldığını söyledi.

“Sıkıntılı bölgelerdeki sorunlar bekçilerle çözülüyor”

Kısa bir süre önce göreve başlayan mahalle bekçileri sayesinde huzur ve güvenin arttığını belirten Yıldırım Beyazıd Mahallesi Muhtarı Nuri Bostancı, mahallede asayiş ile ilgili fazla bir sorun yaşamadıklarını ve geceleri görev yapan 4 bekçi sayesinde mahalle sakinlerinin memnuniyetinin arttığını söyledi.

“Suç ve hırsızlık oranları azalıyor”

Bekçiler ile koordineli bir şekilde çalışmalar yaptıklarını belirten Muhtar Bostancı; mahalle sakinlerinin istek ve şikâyetlerine göre sıkıntılı bölgeleri bekçilere bildirdiğini ve bu sayede hırsızlık ve suç oranlarının azaldığını vurguladı.

“Bekçilerimizin mahallemizde görev yapmasını önemli buluyoruz”

Gece bekçilerini sıkıntının yüksek olduğu bölgelere yönlendirdiklerini söyleyen Mahalle Muhtarı Bostancı, “Biz bildiriyoruz, onlar da o bölgelerde daha yoğun olarak devriye atıyorlar. Halkımız bekçilerden memnun durumda. Bekçilerin mahallemizde görev yapmasını önemli buluyoruz. Çünkü bekçiler göreve başladığı zamandan beri mahalle sakinlerimize huzur ve güven geldi. Hem polis ekiplerimiz hem de bekçilerimiz üzerine düşen görevi yapmaya çalışıyor. Mahallemizde çok fazla sorun çıkmıyor. Ama tabi ki sıkıntılı durumlarda da bekçilere büyük iş düşüyor. Halkımıza güven geldiği için bekçiler sayesinde başını yastığa rahat bir şekilde koyabiliyorlar. Özellikle okul bahçelerimizde ve ya tenha bölgelerimizde sıkıntılarımız oluyordu. Bunlar yüzde 90 oranında ortadan kalktı. Halkta, biz de bekçilerden memnun durumdayız” açıklamasına yer verdi.

Edirne Yıldırım Beyazıd Mahallesi Muhtarı Nuri Bostancı; Yıldırım’ın unutulduğunu ve geri kaldığını belirterek, kentin en eski mahallesi olma sıfatını taşımalarına rağmen halkın yeni yerleşim bölgesi adı altında uzağa doğru kaydığını söyledi.

“Tarlalar imara açılırsa rahatlayacağız”

Türkiye’deki tüm illerin batıya doğru ilerlerken, Edirne’miz doğuya doğru gittiğini vurgulayan Bostancı, yatırımlar ve imar konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Arsa vasfında arazi olmadığını söyleyen Muhtar Bostancı, ev yapmak istenilse arsa olmadığını ve tarlaların imara açılmasını istediklerini belirtti.

Barış Pınarı Harekâtı’nı sonuna kadar desteklediklerini dile getiren Muhtar Bostancı, mahalle sakinleri olarak üzerine görev düşmesi halinde canını seve seve vermeye hazır olduklarını söyledi.

Özlem Ceylan