'Bayram yoğunluğu yaşanmıyor'

​​​​​​​Edirne'de 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşlar kuaför ve berberlerin yolunu tutuyor. Esnaf geçtiğimiz yıllara göre yoğunluğun daha az yaşandığını söylüyor.

'Bayram yoğunluğu yaşanmıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de 10 Nisan’da başlayacak Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşlar kuaför ve berberlerin yolunu tutuyor. Esnaf geçtiğimiz yıllara göre yoğunluğun daha az yaşandığını söylüyor.

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar tatil hazırlıklarına başladı. Bayram öncesi önemli geleneklerden birisi de saç kesimi ve bakımı. Vatandaşlar pandemi dönemi sonrası başlatılan randevu sistemiyle kuaför ve berberlerden sıra alarak ihtiyaçlarını gideriyor. Edirne’deki kuaför ve berberler Ramazan Bayramı yoğunluğunun geçtiğimiz yıllara göre daha az olduğunu söylüyor.

Berber İsmail Mert Puryaz, bayram öncesi yoğunluğun geçtiğimiz senelere göre azaldığını dile getirdi.

Eski bayramları anımsatan Puryaz, “Bayramlar eskiden daha yoğun geçiyordu, ama her geçen bayram işler azalmaya başladı. Eskiden bayramlarda sabaha kadar çalışıp bayram namazına giderdik, şimdiki bayramlarda gece 12 ye, 1 e kadar çalışıp kapatıyoruz, evimize gidiyoruz” dedi.

Eşi ile beraber çalıştığını belirten Puryaz, “15 yıldan beri eşim ile yan yana dükkanlar işletiyoruz. Eşim kadın kuaförü işletiyor, ben ise berber işletiyorum” dedi.

Puryaz, eski bayramların tadının olmadığından yakındı.

“Bayram öncesi randevu listelerimiz boş”

Kuaför Tuğba Puyraz ise randevu defterlerinin boş olduğunu söyledi. Yoğunluğun önceki senelere göre azaldığını da belirten Puyraz, bayramların eskisi gibi coşkulu ve eğlenceli geçmediğini sözlerine ekledi.

Tek başına çalıştığını söyleyen Puyraz, “Eskiden randevulu sistem yoktu, şu anda randevulu sistem ile çalışıyorum ve çok memnunum, tek başıma çalıştığım için randevulu sistem ile rahat rahat çalışıyorum” Diyerek, randevulu sistemin berber ve kuaförler için vazgeçilmez olduğunu belirtti.

İpek Esma Çeşme – Sercan Güder