Bayram tatilinin 9 gün olması turlara talepleri arttırdı

Edirne'de vatandaşlar Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte tatil planları yapmaya başladı. Edirneli tur şirketi işletmecisi Özkan Akgül, vatandaşlara uyarıda bulunarak, 'Özendirici ve ucuz tatil ilanlarına aldanmayın. Rezervasyon yapmadan önce araştırma yapın ve öyle karar verin' dedi.

Bayram tatilinin 9 gün olması turlara talepleri arttırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı tatiline kısa bir süre kaldı. Hava sıcaklıklarının da artmasıyla birlikte vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı. Tatilin 9 gün olması vatandaşları tur tatillerine yönelmesine neden oldu.

Tur şirketlerinde bayram tatili dolayısıyla hareketlilik yaşanıyor. Vatandaşların yoğun talebi tur şirketlerini de sevindirdi.

Edirneli tur şirketi işletmecisi Özkan Akgül, vatandaşların 9 günlük tatili değerlendirmek istediğini ve turlara yöneldiğini söyledi.

Hava sıcaklıklarının artmasının yoğunluğu olumlu etkilediğine değinen Akgül, “Uzun süreli bu tati ilaç gibi gelecektir. Genelde konaklamalı turlara yoğun ilgi var. Ramazan ayında çok fazla talep olmadı ama bayramın yaklaşmasıyla yoğunluk başladı. Ramazan ayı olmasından dolayı çok fazla vatandaş oruçlu olduğu için turlara katılamadı. Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kaldı. Talepler çok güzel çok fazla yoğunluk var. Birkaç tane turda boş yerimiz kaldı. Karadeniz, GAP turları doldu.  Bodrum turu ise yarıya kadar doldu. Günübirlik turlarda çok tercih ediliyor özellikle İstanbul, Maşukiye, Çanakkale, Kaz Dağları, Eskişehir, Safranbolu ve Amasra turları doldu. Muhtemelen bayrama kadar hepsi dolacak.” Dedi.

Doğukan Vurgun