Bayram tatilinde kural ihlaline geçit yok

İçişleri Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı tatili öncesi alınacak trafik tedbirleri ile ilgili 81 il valiliğine genelge gönderildi.

Bayram tatilinde kural ihlaline geçit yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde karayollarında alınacak trafik tedbirleriyle ilgili genelge gönderdi. 81 il valiliğine gönderilen genelgede Emniyet ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde bayram tatili boyunca yaklaşık 210 bin 352 personel görev yapacak.

Genelgede karayolları ve trafik denetimlerinin 7 Temmuz’da başlayıp 18 Temmuz’a kadar devam edeceği belirtildi. Tüm yurtta gerçekleşecek denetimlerde belirtilen tarihler arasında emniyet ve jandarma sorumluluk bölgelerinde yaklaşık 210 bin personel görev yapacak. Trafik ekipleri özellikle şehirlerarası otoyollarda görev alacak. Şehir içi ve ana güzergâhlarda ise kolluk kuvvetleri gün boyunca denetimlerini gerçekleştirecek.

Kurban Bayramı tatili boyunca yapılacak denetimlerle can ve mal kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.

                9 günlük bayram tatilinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü ile aynı zamana denk gelmesi dolayısıyla artış gösterecek seyahatlerin olası bir trafik yoğunluğuna neden olmaması için çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda trafik yoğunluğu en aza indirilecek.

                Özellikle otobüs denetimlerine ağırlık verileceği belirtilen genelgede gerektiğinde otobüs terminalleri ve istasyonlarında mevcut personele destek verilerek denetimlerin artırılacağına vurgu yapıldı.  Uykusuzluk ve yorgunluk belirtileri gösteren sürücülerin gerçekleştirilen denetim kapsamında belirli noktalarda araç dışarısında dinlenmeleri sağlanacak.

                Genelgede ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ sloganıyla çeşitli görsellerin hazırlandığı ve bu görsellerin billboardlar, sosyal medya platformları,  kurumsal iletişim sayfaları ile yerel ve ulusal basın-yayın organlarında paylaşılacağı bildirildi. Görsellerin vatandaşların özellikle bayram tatilinde yoğunluk oluşturduğu otogar ve alışveriş merkezleri gibi noktalarda dağıtılacağı ve tanıtılacağı ifade edildi.

Özlem Ceylan