Bayram öncesi bunlara dikkat: Hem cebinize hem sağlığınıza zarar vermeyin!

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar hazırlık yapmaya başladı. Bazı vatandaşlar fiyatı ucuz baklavaları tercih ediyor. Ancak, ucuz ve sahte baklavalar hem cebe hem de sağlığa zarar veriyor.

Bayram öncesi bunlara dikkat: Hem cebinize hem sağlığınıza zarar vermeyin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramına sayılı günler kala bazı vatandaşlar kıyafet ihtiyaçlarını karşılarken, bazıları ise yiyecek içecek telaşına düştü.

Ramazan Bayramın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar bayramın vazgeçilmez ikramlarından baklava almak için tatlıcıların yolunu tutuyor. Fırsatçılar da bu dönemde ortaya çıkıyor. Baklava satıcıları sahte baklavalardan uzak durmaları konusunda vatandaşları uyarıyor.

Bayrama sayılı günler kala halkı alışveriş telaşı sardı. Ramazan Bayramına özel hazırlıkta misafirlere ikram edilecek ve sofraya konulacak baklavaların maliyete uygun olsun diye fırsatçılık yapanlara karşı vatandaşlara uyarıda bulunan baklava ustaları, merdiven altı baklava yapan ve içine farklı malzemeler ekleyen kişilere de dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

"Bu yıl en durgun bayram"

Bu yıl en durgun bayram olduğunu belirten Baklava Satıcısı Mehmet Kalkan, “Bu sene çok durgun eski ramazan hareketliği yok.  Geçmiş bayramları arıyoruz. Çok az sipariş aldık. Bir tepsi cevizli baklava 700, Antep fıstıklı 1000 lira. Yerli halktan daha çok Bulgar turistler baklava alıyor. Baklava sektörü arttı. O yüzden herkes farklı yerlerden alıyor. Bulgarlar olmazsa neredeyse hiç satışımız olmayacak” Dedi.

"Fırsatçılara dikkat!"

Bu dönemde fırsatçıların da ortaya çıktığını hatırlatan Kalkan, “Bazı fırsatçılar maliyeti azaltmak için, ceviz ve fıstık yerine farklı ürünler koyabiliyor. Vatandaşlar bildiği ve güvendiği yerden baklava almalı. Ucuza satan yerler var ama o yerlerde içine ne koydukları belli değil.  O baklavanın tadına bakıldığında tadında anormallik olduğu anlaşılır” ifadelerine yer verdi.

Gerçek fıstık maliyetinden tasarruf etmek isteyen bazı üreticilerin hileye başvurduğunu belirten Kalkan, vatandaşların baklava alırken dikkatli olması gerektiğine değindi.

Baklavanın kesinlikle boğazda ya da midede yanma hissi bırakmaması ve buruna tereyağı kokusu gelmesi gerektiğini söyleyen Kalkan, baklava alırken güvenilir ve tanınmış markaların tercih edilmesinin de son derece önemli olduğunu ifade etti.

İpek Esma Çeşme