Bayram baklavaları tezgahtaki yerini aldı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala tatlıcılar en güzel baklavaları hazırlayıp tezgahlara yerleştirdi.

Bayram baklavaları tezgahtaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayrama sayılı günler kala siparişleri yetiştiren baklavacılar, en çok yabancı müşterilerin ilgi gösterdiğini ifade etti. Edirne’de Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tatlıcılar da hazırlıklarını tamamladı.

Bayram öncesi satışların artmasını bekleyen esnaflar ise umduğunu bulamadı. Esnaf İbrahim Halil Özer, eskiye özlem duyduklarını ve bayramda baklavaya olan ilginin azaldığını söyledi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Edirne esnafı da hazırlıklarını tamamladı. Şekerlemeci, tatlıcı gibi sektörlerde hareketlilik yaşanırken, yabancı vatandaşların bayram alışveriş tercihi de Edirne'den yana oluyor.

Eski bayramları özlediklerini belirten esnaf İbrahim Halil Özer, geçtiğimiz bayramlarda işlerinin daha iyi olduğunu ifade etti.

Ülkenin bu yıl zor durumda olduğunu söyleyen Özer, "Bu sene gerçekten çok kötü durumdayız ülke olarak. Siparişimiz var elbette ama geçen bayram örneğin 500 tepsi sipariş alıyorsak, bu bayram şuana kadar 4 tepsi sipariş aldık. Bulgar vatandaşlar gelmezse bizim halimiz perişan. Eski bayramları çok arıyoruz” dedi.

Bu yıl cevizli standart bir baklavanın kilosu 80 liradan satışa sunulurken, fıstıklı baklava ise 160 liradan tezgahları süslüyor.

Özlem Ceylan