Başpehlivanlar son yağlı antrenmanını gerçekleştirdi

Bu yıl 662'incisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi başpehlivanlar son yağlı antrenmanlarını yaptı.

Başpehlivanlar son yağlı antrenmanını gerçekleştirdi

Güreşlerin olimpiyatları olarak nitelendirilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu yıl 662’incisi düzenlenecek.

Başpehlivanlar federasyon tarafından yeni uygulanacak olan lig sistemiyle Kırkpınar öncesi 3 müsabakaya çıktı.

Kırkpınar öncesi son yağlı antrenmanlarını Trakya Üniversitesi çim sahasında gerçekleştiren pehlivanların hedefi altın kemer.

Son Başpehlivan Mustafa Taş, Kırkpınar’a altın kemerle geldiğini belirtti.

Altın kemerin Cengizhan Şimşek’ten alınarak kendisine verilmesi döneminde psikolojik olarak yıprandığını söyleyen Taş, “İnşallah unvanımı koruyarak tekrar altın kemeri almak istiyorum. İyi bir sezon geçirdik çalıştık. Allaha şükür sakatlıksız bir sezon geçirdik. İnşallah iki gün sonra da hakkımızda hayırlısı. Kader kısmete inanan insanlarız. İlk çıktığım senemde başpehlivan olmak nasip oldu. İnşallah bu geleneği devam ettirmek istiyorum. İkinci ve üçüncü kemeri almak nasip olur. Tüm sporcular ve arkadaşlarım için hakkımızda hayırlısı. Benim görüşüme göre çekişmeler güzel ama Kırkpınar’ın ambiyansı bozuldu. Kırkpınar’dan önce çok fazla maç yapıyoruz. Çok ciddi maçlar yaptık. Tabi kamp sürecimizi etkiledi ama federasyon başkanımızın bildiği bir şey vardır.” Dedi.

Lig güreşlerinde talihsiz kuralar çektiğini ifade eden Taş, iyi rakiplerle erken eşleştiğini vurguladı.

Taş, çok iyi bir sezon geçirdiğini ve kendisini çok iyi hissettiğini değindi.

Başpehlivanlardan Orhan Okullu ise lig güreşleri sezonunu çok iyi geçirdiğini aktardı.

Kırkpınar’dan önce yapılan 3 lig güreşinin 2’sini birinci tamamladığını söyleyen Okullu, “Şimdi Kırkpınar’ın son yağlı antrenmanını yapıyoruz. Ligler çok iyi geçti formdayım. İnşallah Allah sakatlık vermeden anlımızın akıyla kemeri alıp Antalya’ya götürmeye geldik. Bizim için sakatlıklar çok önemli. Parmağınızın uçunda bir şey olsa tutamıyorsunuz çok zorlanıyorsun. Üç yıldır üst üste ameliyat oluyorum. Şu an hiçbir sakatlığım yok. İnşallah sakatlık olmadan bir Kırkpınar olur.”

Okullu, lig sisteminin piyasa güreşlerini daha zevkli hale getirdiğine ve güreş kalitesinin arttığına dikkat çekti.

Başpehlivanlardan Mehmet Yeşil Yeşil de hedefinin başarı odaklı olduğunu vurguladı.

Yılbaşı itibariyle Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi’ne transfer olduğunu hatırlatan Yeşil, “Balıkesir halkını mahcup etmemek için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyacağız. Antalya şu an yağlı güreşin beşiği konumunda. Bizimde bu Antalya güreşine emeklerimiz oldu. Şimdi de ekmeğimizin peşindeyiz. Balıkesir Büyük Şehir Belediyesi adına er meydanına çıkıyorum. Kazandığım paranın hakkını vermeye devam edeceğim. Hazırlıklarımızı güzel bir şekilde tamamladık artık son antrenmanımızdı. Konsantre olup Kırkpınar Er Meydanı’ndaki mücadeleyi bekliyoruz. Kalabalık bir ekiple 65 kişi geldik buraya. İnşallah güzel sonuçlar kazanarak Balıkesir’e döneriz. Kendi şahsım adıma da kariyerimin son yıllarına geldiğim bu noktada son bir kez daha kemer kazanmak istiyorum. Kapanmışı güzel noktalamak adına. Mücadelemizi vereceğiz. Güzel ve iyi çalışıyoruz. Kendi şahsım adıma en önemlisi Er Meydanı’nın hakkını vermeye çalışıyorum. Rekabet ve mücadele seviyem düştüğü anda noktalamak istiyorum güreşi.” Dedi.

Yeşil, Kırkpınar Er Meydanı’nda güreşecek tüm sporcu arkadaşlarına başarılar diledi.

Kırkpınar Er Meydanı’nda güreşecek tüm sporcu arkadaşlarıma sakatlık olmadan, tatlı rekabetli, güzel mücadelenin olduğu, saygının ve hoşgörünün olduğunu, centilmenliğin olduğu bir Kırkpınar diliyorum. Herkese başarılar diliyorum. Kırkpınar son sözü söyler diyorum. Pazar gününü iple çekiyoruz.

Başpehlivanlardan Hüseyin Gümüşalan da altın kemeri almak için geldiğini söyledi.

Elinden gelen mücadeleyi sahaya koyacağını belirten Gümüşalan, “Lig güreşi yağlı güreşe değer kattı. Seyircileri heyecanlandırdı. Seyircilerde bizimle birlikte lig güreşlerini geziyor.Bugün tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemeri almak için elimden geleni yapacağım. Tüm rakiplerime başarılar diliyorum. Lig gerçekten güzel oldu. Yağlı güreşe kalite kattı.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun