Başkan İba, 'Yeni dönemin en güçlü sesi gençler olacaktır'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Trakya Üniversitesi AK Gençlik Teşkilatı (UNİAK) koordinesinde Edirne Gençlik Merkezi'nde düzenlenen 'İlk Oyum Erdoğan'a İlk Oyum AK Parti'ye' programında gençlerin sorularını yanıtladı.

Başkan İba, 'Yeni dönemin en güçlü sesi gençler olacaktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen "İlk Oyum Erdoğan'a İlk Oyum AK Parti'ye" programında, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, ilk kez oy kullanacak ve Trakya Üniversitesi'nde okuyan gençlerle bir araya geldi. Trakya Üniversitesi AK Gençlik Teşkilatı (UNİAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen programda ilk kez oy kullanacak gençler, kafalarındaki soru işaretlerine de yanıt bulma imkânına kavuştu.

Kendi hayatından ve siyasi kariyerinden bahseden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, gençlerin geleceğe güvenle hazırlanmalarına katkı sağlamak için böyle bir organizasyonun gerçekleştirildiğini aktardı.

Programdaki konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere selamıyla başlayan İba, Türkiye yüzyılının gelecekteki mimarlarıyla buluşmaya geldiğinin altını çizdi.

Gençlerin arasında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren İba, bu enerjinin kıymetini kelimelerle anlatmanın mümkün olmayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere neden güvendiğini ve inandığını anlatan İba, “Çünkü Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderini değiştirecek davası için Milli Türk Talebe Birliği'nde çalışmaya başladığında henüz 17 yaşındaydı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sizlere neden bu kadar güvenip inanıyor biliyor musunuz kardeşlerim. Çünkü 4. Murat Bağdat'ı fethettiğinde 20'li yaşlarındaydı. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, Trablusgarp’ta orduları yönettiğinde yirmili yaşlarını henüz bitirmişti. İşte sevgili kardeşlerim sizlere böyle yürekten inanan, böyle güçlü güvenen bir Cumhurbaşkanımız var. Gençler için, burs imkânlarından tutun, kredi ve yurt imkânlarına kadar; yeni iş olanakları açmaktan tutun sporda sanatta teknolojide kültürde en medeni koşullara ulaşmaya kadar 20 yılı aşkın süredir milletinin başında böyle bir millet sevdalısı var. İlk oyum Erdoğan’a diyen her biriniz, bu ülkenin geleceğisiniz” dedi.

Gençlerin Türkiye’nin kaderine yön vereceğine değinen İba, gençleri yeni dönemin en güçlü sesi olarak ifade etti.

Başkan İba’nın konuşmasının ardından gençlerin sorularına geçildi. Türkiye’nin 20 yılı aşkın süredir şaha kalktığını belirten İba, dünyanın sayılı milletleri arasında olmak için gençlerin çok önemli olduğunu vurguladı.

“Hem Edirne hem de Türkiye genelinde KYK yurtlarına yerleştirmede tarihi rekor kırdık”

Bir gencin “KYK faizlerinin silinmesiyle ile ilgili Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi iletmenizi istiyoruz” ifadelerine cevap veren İba, “Hem Edirne hem de Türkiye genelinde KYK yurtlarına yerleştirmede tarihi rekor kırdık. Kendi siyasi çıkarları için ürettikleri yalanlarla, gençlerimizi devletimize karşı doldurmaya çalışıyorlar. Hamd olsun hükümetimiz yine, yeniden ve her zaman gençlerinin yanında.  Türkiye’nin yurt kapasitesi İspanya, Hollanda, Almanya ve Fransa’nın toplamından daha fazladır. Ayrıca KYK kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden geri ödenmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a 3 milyonu aşkın gencimiz adına gönülden teşekkür ediyorum.  Gençlerimizin kredi sorunu böylece kökten çözmüş olduk” şeklinde konuştu.

“AK Parti ailesi olarak her zaman gençlerimizin yanındayız”

Teknolojik aletlerde ÖTV/KDV indirimi hakkında sorulan soruya cevap veren İba,  “AK Parti ailesi olarak her zaman gençlerimizin yanındayız. Gençlerimizin birçok meselesinde olduğu gibi bu istek üzerine de hükümetimizin çalışmaları var. Gençlerimizin de teknolojik aletlerde ÖTV ve KDV indirimi gibi bir beklentisi var. Sayın Bakanlarımızın bu konu hakkında çalıştığını Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Erkan Kandemir’den biliyoruz. Kalbi aziz milletimiz için atan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her zaman olduğu gibi milletimizin beklentilerine uygun şekilde çalışmaları şekillendirecektir” şeklinde konuştu.

“Türkiye'yi dünyanın üretim ve lojistik merkezi haline getirdik”

Seçimin ardından nasıl bir Türkiye’nin olacağını soran gence, “Amerika Başkanı Biden’ın seçim vaadi neydi hatırlayanınız var mı. Peki, o zaman şöyle sorayım Amerika Başkanı Biden seçim vaadi olarak neden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı göndereceğiz dedi. Tüm sınır bölgelerimizde havada, karada, denizde ülkemizi alt etmeye çalışan terör örgütleri neden mutlaka Cumhurbaşkanımız için gitmeli diyor. Aziz milletimiz hayrına hiçbir tane güzel hayali olmayan, terör örgütlerinin ağzıyla konuşanların en büyük düşmanı kim. Şimdi tüm bunların ışığında savunma sanayiinde tamamen bağımsız olmayı, yerli savaş uçağı yapmayı, yerli otomobilimizi yapmayı, Türk Bayrağını uzayda dalgalandırmayı, yeni doğalgaz keşifleri yaparak Türkiye’ye enerji bağımsızlığını kazandırmayı, Türkiye’yi dünyanın üretim ve lojistik merkezi haline getirerek vatandaşımızın refahını artırmayı, sınırlarımız içinde ve dışında tek bir tane terörist bırakmamayı hedefleyen ve bunu başarma yolunda önemli adımlar atan bir Türkiye bizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanımızın kadına verdiği değeri en yakinen yaşama şansı bulduk”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara verdiği değer ile ilgili sorulan soruya cevap veren İba, “Bir kere her şeyden önce Türk kadınının siyasetteki yerini bu kadar sağlamlaştıran, mahalle kadın kollarından, milletvekilliğine, bakanlığa kadar her mevkide kadına yer açan bir çizginin temsilcisi olduğum için gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Biz elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımızın kadına verdiği değeri en yakinen yaşama şansı bulduk. Kendisinin bana olan güveni, itimatı, siyasi hayatımdaki en değerli pusulalarımdandır. Bugüne dek yaptığım hiçbir işte asla makam mevki için çalışmadım. Bütün derdim, gayem: evlatlarımıza daha güzel bir Edirne ve Türkiye bırakabilme yolunda bir nebze de olsa faydalı olabilmek oldu.” Dedi.

“Türkiye Yüzyılı bu ülkenin şahlandığı bir yılla kapanış yapacak”

Yılbaşından itibaren enflasyonun minimuma ineceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadelerine istinaden sorulan soruya cevap veren İba, “Genç kardeşim çok güzel bir noktaya değindi. Fakat muhalefetin ve kimi odakların algı politikalarına sizin gibi aydınlık zihinler kanmıyor sevgili kardeşlerim. Biz milletçe, Cumhurbaşkanımızın uygulamaya koyduğu ilerici politikalar sayesinde; bu kriz döneminden sağ salim çıkabilen bir ülke olduk. Ürettik ve tüm dünya gıda kıtlığı içindeyken bizim çok şükür böyle sıkıntılarımız olmadı. Bugün, kendini doyurmanın ötesinde, dünyaya üretim yapan bir ülke modelini hayata geçirdik. Kurlar üzerindeki hareketlilik ve enflasyon rakamlarına, çok ciddi politikalarla, Merkez Bankamız ve Bakanlıklarımızın ekonomi politikalarıyla müdahale ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bakın çok açık söylüyorum. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı! Bugüne dek ağzından çıkan hangi sözü yerine getirmemiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan enflasyonu 2023’le birlikte düşüreceğim demişse, düşürecektir. Göreceksiniz Türkiye Yüzyılı bu ülkenin şahlandığı bir yılla kapanış yapacak ve Türkiye’miz yepyeni bir yüzyıla girecek” diye konuştu.

Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programa Üniversiteli AK Gençlik Teşkilatı Başkanı İsa Vural, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz ve yaklaşık 150 genç katılım sağladı.

Haber Merkezi