Başkan İba üreticilerin talebini iletti, Cumhurbaşkanı Erdoğan çözüme imza atıyor

Önceki dönemde yürürlüğe konulan "üreme parametresi" uygulaması, son dönem üreticilerin mağduriyet yaşamalarına neden olunca, üreticiler AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder'e bu mağduriyetlerini aktarmıştı. Tebliğ değişikliği ile birlikte, çok sayıda hayvan yetiştiricisinin Başkan İba'ya ilettiği mağduriyet son bulacak.

Başkan İba üreticilerin talebini iletti, Cumhurbaşkanı Erdoğan çözüme imza atıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan İba'nın yaptığı ziyaretlerde, üreticiler "üreme parametresi" uygulaması nedeniyle doğan buzağıların bazıları için destek alamamaktan ve bunun doğurduğu mağduriyetten yakınınca, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, konuyu ili ziyarete gelen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Minder vasıtasıyla Ankara'ya taşıdı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili talep için yaptığı yeni çalışma, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisine sunuldu ve tebliğde yapılan değişiklik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasında.

Tebliğ değişikliği ile birlikte, çok sayıda hayvan yetiştiricisinin Başkan İba'ya ilettiği mağduriyet son bulacak.

"Bizim illerdeki en büyük görevimiz, vatandaşımızın sesini duyurmak, vatandaşımızın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hareket etmektir. Yine bu amaçla yaptığımız ilçe ve köy ziyaretlerimizde, Edirnemizin önemli bir kesimi olan hayvan yetiştiricisi hemşehrilerimizin -üreme parametresi- uygulaması nedeniyle sıkıntıya düştüğünü müşahede ettik. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Sayın Ahmet Minder vesilesiyle ilettik ve Bakanlığımız sağolsun hızlıca bir tebliğ düzenlemesi çalışması gerçekleştirdi. Bu düzenlemeyle önceki dönem mağduriyet yaşayan hayvan yetiştiricisi hemşehrilerimin mağduriyetleri giderilecek. Düzenleme Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ve imzasıyla uygulamaya alınacak. Hem vatandaşımız adına bu mağduriyet giderileceği için hem de AK Partimiz adına vatandaşımızın yanında olma şuurunu asla kaybetmeden halka hizmet Hakka hizmettir anlayışını sürdürebildiğimiz için mutluyuz." diyen Başkan İba ayrıca "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Prof.Dr. Vahit Kirişçi ve Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Ahmet Minder’e Edirnemizin sesine her zaman değer verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Haber Merkezi