Başkan İba, tüm İslam Âleminin Berat Kandilini kutladı

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Berat Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan İba, tüm İslam Âleminin Berat Kandilini kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Berat Kandili nedeniyle yayımlamış olduğu mesajında tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Ramazan-ı Şerifin habercisi olan Berat Kandiline erişmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan İba, Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen Berat Kandilinde bol bol dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu anlamlı gecelerde birlik ve beraberliğin üst seviyeye çıkarılması gerektiğini ifade eden İba, “Şu anda Türkiye olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, ülkemizi derin bir yasa boğan depremlerde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için tüm Türkiye olarak ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın bizlere, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden muhafaza eylesin inşallah.” Dedi.

Kandillerde semaya açılan ellerin geri çevrilmeyeceğine gönülden inandığını söyleyen İba, “Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Bu duygu ve düşüncelerle Edirneli hemşerilerimin ve İslam âleminin On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif´in müjdecisi ‘Berat Kandilini tebrik eder, şehrimizin, ülkemizin ve İslam Âleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını, yüce Mevla’dan niyaz ederim. Birlik, beraberlik, barış ve huzur dolu bir Ramazan ayına sizlerle birlikte ulaşmayı diliyorum.”  Dedi.

Haber Merkezi