Başkan İba, esnafın taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletecek

Edirne'nin Çilingirler Caddesi'ndeki esnafları ziyaret ederek, Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelişlerde pasaport zorunluluğunun kaldırılması uygulaması ile ilgili istişarelerde bulunan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, esnafın taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletmek üzere not aldı.

Başkan İba, esnafın taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağustos ayında Ankara'da düzenlenecek il başkanları toplantısı öncesi esnaf ziyaretlerine başlayan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, kentin daha iyi noktalara gelebilmesi adına esnaftan aldığı talepleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararıyla Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye pasaportsuz girebilmesine imkan tanıdı. İlk olarak Çilingirler Caddesi esnaflarını ziyaret eden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararıyla Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye pasaportsuz girebilmesine imkan tanımasına ilişkin istişarelerde bulundu.

"Esnafımızla karşılıklı istişarelerde bulunduk"

Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte esnafı tek tek ziyaret ederek talepleri dinleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, hem esnafın çayını içtiklerini hem de Cumhurbaşkanının yayımladığı genelge ile ilgili karşılıklı istişarede bulunduklarını ifade etti.

"Bu durum ticaretlerine daha da katkı sağlayacak"

Edirne'de esnaf ziyaretlerine Çilingirler Caddesi'nden başladıklarını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba,"Hem esnafımızın çayını içtik hem de Cumhurbaşkanımızın yayımladığı genelge ile ilgili karşılıklı istişarede bulunduk. Onlar da memnuniyetlerini dile getirdiler. Artık Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelişlerde sadece kimlik yeterli olacak. Onların memnuniyetlerini dinledikçe biz de çok memnun olduk. İnşallah bu durum ticaretlerine daha da katkı sağlayacak. Edirne ticareti hareketlenecek" şeklinde açıklamada bulundu.

"Esnafımızın taleplerini Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz"

Esnaflarla sohbet edip hayırlı işler dilediklerini ve taleplerini dinleyerek not aldıklarını söyleyen Başkan İba, "15 gün sonra Ankara'da il başkanları toplantısına gideceğiz. Esnafımızın Cumhurbaşkanımıza aktarmak istedikleri bir konu varsa onları almak için ziyaretlere başladık.İlk ziyaretimize Çilingirler Çarşısı esnafı ile başladık. Ziyaretlerimize devam edeceğiz" dedi.

"Sınır şehirlerinin hepsinde daha güzel çalışmalara imza atılacak"

Bulgaristan'dan Türkiye'ye pasaportsuz girilmesi ile ilgili kararın 3 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiğini söyleyen Başkan İba, "Bu karar 3 ay önce Cumhurbaşkanımıza iletilmişti. Onlar da bir değerlendirme yaptılar. Sınır şehirlerinin hepsinde daha güzel çalışmalara imza atılacak. Edirne için hayırlı olmasını diliyorum. Sınır iller de aynı talepte bulundu ama ilk açıklama Bulgaristan ile ilgili geldi. Diğer iller için de bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan