BAŞKAN İBA, 'EDİRNE'YE YAPILAN EĞİTİM YATIRIMLARI ARTARAK DEVAM EDECEK'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne'ye son 20 yılda yapılan eğitim yatırımlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

BAŞKAN İBA, 'EDİRNE'YE YAPILAN EĞİTİM YATIRIMLARI ARTARAK DEVAM EDECEK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı İba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 20 yılda tüm kalemlerde olduğu gibi eğitimde de büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve bunun artarak devam edeceğini belirtti.

Eğitimde kalite, fırsat eşitliği, her geçen gün artan nitelikli okul sayısı ve kente değer katan eğitimci sayısına değinen Başkan İba, Edirne’ye son 20 yılda yapılan eğitim yatırımları ve mevcut yatırımlarla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

“Edirne’ye yeni yatırımlar artarak devam edecek”

2002 yılında Edirne’de 3 bin öğretmen varken, bugün bu rakamın 5 bine ulaştığını aktaran Başkan İba, “Derslik sayısı 2 binden, 2 kat artışla 4 bine yükseldi. Derslik başına düşen öğrenci sayıları ortaöğretimde 29’dan 15’e düştü. İlimize yapılan yatırımlar sürüyor. 2 yeni anaokulu, 1 ilkokul, 3 lise, 1 ortaokul, 1 öğrenci pansiyonu, 1 spor salonu yapılıyor” ifadelerine yer verdi.

Edirne’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve kente yenilik kattıklarını hatırlatan Başkan İba, sağlık, eğitim, ulaştırma ve müzeler konusundaki yatırım ve projelerin her geçen gün artarak devam ettiğinin altını çizdi.

Haber Merkezi