Başkan İba 'EDAK ekibinin gösterdiği özveri, cesaret ve fedakarlık takdire şayandır'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla arama kurtarma çalışmalarına katılan Edirne Arama Kurtarma Derneği'ni (EDAK) ziyaret etti. Çalışmalara katılanlara teşekkür eden İba, dernek yönetiminin istek ve taleplerini dinledi.

Başkan İba 'EDAK ekibinin gösterdiği özveri, cesaret ve fedakarlık takdire şayandır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Edirne Arama Kurtarma Derneği'ne ziyarette bulundu. İba, Kahramanmaraş merkezli olup 11 ili etkileyen Cumhuriyet Tarihimizin en yıkıcı depreminin ardından, bölgeye gidip arama kurtarma çalışmalarına destek veren Edirne Arama Kurtarma Derneği’ni (EDAK) ziyaret ederek, Dernek Başkanı Kenan Laz ve yönetimine gösterdikleri üstün özveri nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Dernek Yönetimine ve çalışmalarda destek sağlayan tüm ekibe teşekkür eden Belgin İba, "Ülkemizde yaşanan depremlerin ardından Kahramanmaraş'a giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan EDAK ekibine göstermiş oldukları gayretlerden dolayı yürekten teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Hayat kurtarmanın büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen İba, toplum olarak arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplere minnet duyduklarını ifade etti.

“Devlet ve Sivil Toplum El Ele”

EDAK ekibinin cesaret ve özveriyle çalışmalara katıldığını vurgulayan İba, “Deprem sonrası yaşanan bu zorlu süreçte, birlikte dayanışma içinde olmanın önemi bir kez daha anlaşıldı. Bu zorlu süreçte, EDAK ekibinin gösterdiği özveri, cesaret ve fedakarlık takdire şayandır. Bu gibi doğal afetlerde bir araya gelmek ve birbirimize destek olmak, insanlığımızın en temel değerlerinden biridir. EDAK ekibi, bu değerleri hayata geçirerek, depremzedelerin yanında yer alarak, bir kez daha göstermiştir.” Şeklinde konuştu.

Böyle zamanlarda devlet ve sivil toplum kuruluşlarının el ele dayanışma içerisinde olduğuna değinen İba, tek yürek olunca her tür felaket ve sıkıntının üstesinden birlik beraberlik ile gelineceğini dile getirdi.

Hayatını kaybeden afetzedelere Allah’tan rahmet dileyen İba, depremzedelere yardım eli uzatan herkese şükranlarını sundu.

EDAK’ın çalışmalarına destek olacağını belirten İba, EDAK yönetiminin istek ve taleplerini dinledi.

Haber Merkezi