Başkan İba,'Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız'

Türkiye'yi yasa boğan yıkıcı depremlerin ardından Edirne ve ilçelerinde misafir edilen 500'den fazla depremzede aileyi ziyaret eden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve beraberindeki heyet, İpsala İlçesi'nde konaklayan iki depremzede aile ile bir araya gelerek acılarına ortak oldu.

Başkan İba,'Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Edirne Merkez, Uzunköprü ve diğer bölgelerde misafir edilen depremzede ailelerle bir araya gelen Başkan İba, ziyaretlerini sürdürüyor. Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'nin İpsala İlçesi'ne giden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Köprü Mahallesi ve Bozkurt Mahallesi'nde konaklayan iki depremzede aileyi ziyaret etti.

Merkez Üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen yıkıcı depremlerin ardından bölgede yaşayan depremzedeler farklı il ve ilçelere yerleştirilmeye başladı. Edirne ve ilçelerinde konaklayan depremzede vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, İpsala İlçesi'ndeki iki aileyi ziyaret etti.

"Bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız"

Başkan İba ve beraberindeki heyet ilk olarak deprem bölgesi Hatay İskenderun'dan gelerek İpsala Merkeze bağlı Köprü Mahallesi'nde konaklayan Güneş ve Aşar Ailesi'ni ziyaret etti. Yaraların sarılması noktasında ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten İba, depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak bu zorlu süreci hep birlikte atlatacaklarını ifade etti.

Başkan İba ve beraberindeki heyet buradaki ziyaretin ardından Malatya'dan gelerek Bozkurt Mahallesi'ne yerleşen Toşik ve Gültekin ailesi ile bir araya geldi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten depremzede aileler, birlik ve beraberliğin daim olmasını dilerken, Allah devlete zeval vermesin diyerek İba ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen yıkıcı depremlerin ardından bölgede yaşayan depremzedeler farklı il ve ilçelere göç etmeye başladı. Bu çerçevede Edirne ve ilçelerine gelen depremzede ailelerin yaralarının sarılması için çalışmalar yapılıyor.

Başkan İba, kente gelen depremzede ailelerin sorunlarını dinleyerek not alıyor

Depremden etkilenen ve kente yerleşen depremzedelerin ihtiyaçları Edirne Valiliği koordinasyonunda Mimar Sinan Spor Salonu'nda kurulan ücretsiz marketten karşılanıyor. İlk günden itibaren kente gelen depremzede ailelerle bir araya gelen AK Parti Edirne İl Başkanı İba, ailelerin istek ve sorunlarını dinleyerek sorunların çözümü noktasında ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli bilgileri iletiyor.

"Birlik ve beraberlik bizim milletimizin en büyük özelliğidir"

Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ilin zemininde, tüm milletin ise yüreklerinde derin yaralar açan asrın afetinden canlarını kurtarıp Edirne'ye sığınan depremzede vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, "Birlik ve beraberlik bizim milletimizin en büyük özelliğidir. Bugün birlik ve beraberliğin en büyük ölçüde hissedildiği ve yaşandığı zamanlardan geçiyoruz. Biz de Edirne olarak üstümüze düşen görevi yerine getirecek ve kardeşlerimize yüreklerimizi ve hanelerimizi açmaya devam edeceğiz. Bu zorlu süreci hep birlikte ele ele vererek atlatacağız ve yaraları da hep beraber saracağız" ifadelerine yer verdi.

Gerek Edirnelilerin gerekse yurt dışında yaşayan Türklerin ilk günden itibaren depremzedelere destek için tek yürek olduğunu hatırlatan Başkan İba, "Hem deprem bölgelerine yardım gönderme, hem yardımların tasnif edilmesi hem de kente gelen depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında herkes seferber oldu. Bu vesileyle tüm Edirnelilere bu göstermiş oldukları birlik beraberlik ve gayretlerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu.

Haber Merkezi