Başkan İba '15 Temmuz, Türk milletinin üzerine kara bulutların çöktüğü anda yeniden dirilişinin adıdır'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan İba '15 Temmuz, Türk milletinin üzerine kara bulutların çöktüğü anda yeniden dirilişinin adıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan İba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

15 Temmuz günü Türk Milletinin demokrasiye ve Türkiye’nin geleceğine sahip çıkarak devletini korumak için kanlarını ve canlarını ortaya koymuş olduğunu dile getiren Başkan İba, “15 Temmuz 2016’da demokrasimize ve millet iradesine zincir vurulmaya kalkışılmıştır. Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşlarımızın dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır. Ayağa kalkan Türk milleti herkese, dostuna düşmanına nasıl bir millet olduğunu göstermiştir.” şeklinde konuştu.

Türk Milletinin cesaretiyle başarısızlığa uğratılan darbe girişimi sırasında, hainlerin kurşunları ve bombalarıyla şehit düşen 251 kişinin ve 2 bin 193 gazi olan vatandaşın isminin, tarihe ve kalplere silinmemek üzere kazındığını ifade eden İba, hainlere geçit vermeyen milletin kahramanca mücadelesinin asla unutulmayacağını söyledi.

FETÖ/PDY mensupları ve iş birlikçileri tarafından Türkiye’nin maruz kaldığı alçak darbe girişiminin, demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirten Başkan İba, “15 Temmuz, Türk milletinin üzerine kara bulutların çöktüğü anda yeniden dirilişinin adıdır. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve aziz milletimizin dua ve destekleriyle FETÖ, PKK ve tüm bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir. Bu duygularla 15 Temmuz‘da vatan savunmasında gözünü kırpmadan canlarını feda eden kahraman aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 15 Temmuz’un kahraman gazilerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Başkan İba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında 20.00’da Atatürk Anıtı’nda başlayacak demokrasi nöbetine tüm vatandaşları davet etti.

Haber Merkezi