Başkan Can, güven tazeledi

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi. Tek liste ile seçime giden mevcut başkan Ayhan Can, güven tazeledi.

Başkan Can, güven tazeledi

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Başkan Can, güven tazeledi

Hali hazırda 2 bin 367 üyesi bulunan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi mevcut yönetim kurulu başkanı 4. dönem için güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Divan başkanlığına 29. Bölge Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, İpsala Kooperatif Başkanı İlhan Dalkıran, Başkan Vekilliğine Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Meriç Kooperatifi Başkanı Yunus Atay, Katip Üyeliklere ise Ali Can Özcan ve İbrahim Yeşil seçildi.

Başkan Can, güven tazeledi

Düzenlenen genel kurula AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve yönetim kurulu üyeleri, Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Oda başkanları ve esnaflar katıldı.

Başkan Can, güven tazeledi

Gündem gereği yönetim denetim faaliyet raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Tek liste ile seçime giderek güven tazeleyen Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Can, tebrikleri kabul etti.

Başkan Can, güven tazeledi

"Esnafımıza kredi vermeye devam ediyoruz"

Göreve geldiklerinde kooperatifin finansmanının 4 milyon TL olduğunu hatırlatan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Can, şu anda finansmanın 250 milyon TL olduğunu ve esnafa kredi vermeye devam ettiklerini ifade etti.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Can, genel kurul sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bu genel kurulda geçmiş dönemde yaptıkları ve gelecek dönemde yapmayı amaçladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiklerini ve yeni kararlar aldıklarını söyledi.

Edirne merkez belde ve köylerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlardan kooperatife ortak olan veya olmak isteyenlere yönelik  ticari faaliyetleri yerine getirirken işlerini daha üst seviyelere taşımada gelişen teknolojiye ayak uydurmalarını sağlamak amacıyla kurulan kooperatifin kefaletiyle işletme kredileri, yatırım destek kredileri, ticari taşıt alım kredileri imkanı sunmaya devam ettiklerini aktaran Başkan Can, son dönemde ülke genelinde 100 milyar gibi büyük bir rakamla esnaf ve sanatkarların desteklenmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Başkan Can, güven tazeledi

"Bölgemizde faaliyet gösteren kooperatifler arasında üst sıralarda yer almayı başardık"

Faaliyetler esnasında görev ve sorumluluğunun bilincinde olarak Edirne merkezde, beldelerde ve köylerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara hizmetler sunmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Can, "Bu Sayede Malı Yapısı Güçlü, İş ve işlemlerinde titiz ve prensipli çalışan Edirne Esnaf Kefalet Kooperatifimiz ülke genelinde ve bölgemizde faaliyet gösteren kooperatifler arasında üst sıralarda yerini almayı başarmıştır. Bu başarı Edirne ilimizde, köylerimizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımız adına gurur veriyor" dedi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 2023-2024-2025 ve 2026 yılları için görev yapacak yönetim kurulu asil üyeleri, Ayhan Can, Fevzi Göktaş, Yunus Ayırbaz, Mehmet Ali İpek ve Metin Barcın'dan oluşurken, yedek üyeler ise Ufuk Akbakır, Murat Çim, Serdar Nehir, Volkan Çavuş ve Nadi Meriç'ten oluştu.

Denetim kurulu asil üye listesinde Hasan Damak ve Hasan Fırtına, yedek üye listesinde ise Özgür Gezen ve Serkan Hüseyinca yer aldı.

Özlem Ceylan