'Basit onarımlar kaskoyu bozmuyor'

Araç kazalarında kasko şirketlerinin masrafları karşılayıp karşılamayacağı tartışma konusu oluyor. Kimi zamanda masraflar karşılandığında kaskonun bozulması gündeme geliyor. Otomotiv işletmecisi Cüneyt Levent, araçlardaki basit onarımlarda kaskonun bozulmadığını ve hasar kaydının çıkmadığını söyledi.

'Basit onarımlar kaskoyu bozmuyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sürücüler araçlarına kasko yaptırarak çarpma, çarpışma, çalınma, deprem, hırsızlık, perte çıkma, terör, sel ve su baskını gibi olaylardan korumak istiyor.

Kaza sonrası otomobildeki hasar kaskodan giderilirse de kaskonuzun hasarsızlığı bozulmuş oluyor ve yenileme yapılacağı zaman poliçe fiyatı yüksek çıkabiliyor.

Ancak bazı durumlarda kaskonun hasarsızlığı bozulmadan otomobil üzerindeki hasarlar gideriliyor.

Kaza sonrası araç parçasının değişip değişmeyeceği konusunda vatandaşların tereddüt yaşadığını söyleyen Otomotiv işletmecisi Cüneyt Levent, “Plastik onarımlarımız var. Saçların arkası düzeltilebiliyor. Alüminyum parçalar bile düzeltilebilir. Kaza sonrası arabanın hemen parçası değişecek diye düşünmeyin” dedi.

Basit onarımlarla arabada hasar kaydının çıkmadığını belirten Levent, “Arabanızın orijinal parçası kalsın parçanın arkasına çok basit bir onarımla tel basarak ve üzerine macun çekilerek yapılıyor ve arabada hasar kaydı çıkmıyor. Daha sonra sigorta yaptırırken değer kaybı olmuyor ve hasar kaydı gözükmüyor. Bu da ileride arabayı satarken lehinize bir sonuç oluyor. Kaskoda bozulmuyor.” İfadelerine yer verdi.

Doğukan Vurgun