Balkan Şehitleri 111. yılında  Kıyık Tabya'da düzenlenen törenle anıldı

Edirne'de, '26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü' dolayısıyla Edirne müdafi Şükrü Paşa'nın kabri ve anıtının bulunduğu, kent savunmasında önemli bir yere sahip Kıyık Tabya'da tören düzenlendi.

Balkan Şehitleri 111. yılında  Kıyık Tabya'da düzenlenen törenle anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yatırım programına alınan Tabya restorasyonunun ilk etabının tamamlanmasının ardından bu yıl ilk kez "26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü" töreni Şükrü Paşa Anıtı'nın düzenlemesi, heykelin restorasyonu, peyzaj ve aydınlatma çalışmaları tamamlanan  bu alanda gerçekleştirildi.

Törene Edirne Valisi Yunus Sezer, 54.Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Süloğlu İlçe Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Murat Yetiş, Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Milletvekili Ediz Ün, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, AK Parti İl Başkanı Aydoğan Akıncı, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Tekin, askeri erkan, gaziler kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Şükrüpaşa Anıtı’nda düzenlenen tören, Edirne Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından anıta çelenk sunulmasıyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Selimiye İmam Hatibi Yusuf Serenli, şehitler için Kuran-ı Kerim okudu. İl Müftü Yardımcısı Fatih Okumuş şehitler anısına dua ettirdi.

Program, Edirne müdafi Şükrü Paşa anıt mezarına karanfil bırakılmasının ardından sona erdi. Vali Sezer daha sonra Atatürk Anıtı önünde hazır bulunan 1. Murat Anadolu Lisesi Öğrencileri'ni ve resim sergisini ziyaret etti.

Doğukan Vurgun- Sercan Güder