Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, 'Kanka-Tek' Projesi'ni yerinde izledi

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, huzurevi sakinleri ile bir araya gelerek yaşlıların dijital oyunlarla hem fiziksel hem de zihinsel aktivitelerini artırmayı hedefleyen 'Kanka-Tek' Projesi'ni yerinde izledi.

Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, 'Kanka-Tek' Projesi'ni yerinde izledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de kısa bir süre önce hayata geçirilen ve yaşlıların dijital oyunlarla hem fiziksel hem de zihinsel aktivitelerini artırmayı hedefleyen 'Kanka-Tek' Projesi hem yaşlıların yüzünü güldürüyor, hem de keyifli vakit geçirmelerine katkı sağlıyor.

Huzurevi sakinleri ile Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerini bir araya getiren proje yaşlılardan tam not aldı. Huzurevi sakinleri ile bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, yaşlılarla sohbet ederek bir ihtiyacı olup olmadığını sordu.

Proje kapsamında, üniversite öğrencileri hem dijital oyunlar aracılığıyla hem de teknoloji bilgilerini paylaşarak huzurevi sakinlerine eşlik ediyor. Etkinlikler, yaşlıların teknolojiye olan ilgilerini artırmanın yanı sıra zihinsel ve fiziksel olarak da aktif kalmalarını sağlıyor. Haftada bir gün düzenlenen buluşmalarda, öğrenciler ve yaşlılar bir araya gelerek "havaya çiz", "ışıkları söndür" ve "meyveleri kes" gibi oyunlar oynuyorlar. Proje, sadece teknoloji bilgisi ile sınırlı kalmayıp aynı zamanda öğrenciler ile yaşlılar arasında deneyim ve bilgi paylaşımını teşvik ediyor.

"Edirne'de olmaktan mutluluk duyuyoruz"

Aile ve Sosyal Hizmetler BakanıMahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı ve selamı ile tarihte Osmanlı'ya başkentlik yapmış olan Edirne'ye geldiklerini söyleyen Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Bakanlığın kentteki mevcut durumu yerinde görüp istişare ve değerlendirme toplantılarını yapmak üzere geldiklerini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Huzurevi'nde hayata geçirilen Kanka-Tek Projesi'ni yerinde görme ve izleme fırsatı yakaladıklarını aktardı.

Fizyoterapist öğrencilerinin yer aldığı projenin çok anlamlı olduğunu söyleyen Tarıkdaroğlu, öğrencilerin hem huzurevi sakinleriyle bir arada olup, hem de onlara haftada 1 hareket kabiliyetlerini geliştirici oyun etkinliği düzenlemeleri kendilerini yalnız hissetmemeleri ve destek olmaları anlamında güzel bir proje olduğunu dile getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu'na ziyaretlerinde Edirne Valisi Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, AK Parti İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, Merkez İlçe Başkanı Engin Makak da eşlik etti.

Özlem Ceylan