Baharın müjdeleyicisi son cemre toprağa düştü

Baharın müjdeleyici olarak bilinen cemrelerin sonuncusu toprağa düştü. Edirne'de hafta sonu kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde yoğunluk yaşandı.

Baharın müjdeleyicisi son cemre toprağa düştü

Güneşli havayı fırsata çeviren vatandaşlar cadde ve sokaklara akın etti. Kimisi çocuklarıyla birlikte kuşlara yem attı, kimisi alışveriş yaptı, Kimisi ise banklara oturarak günün keyfini çıkardı.

Edirne'de son yılların en ılık kışı yaşandı. Kış ayında bahar dedirten sıcaklıklar, şaşkına çevirdi. Bu durumda dört mevsim olayı bu yıl geçerli olmadı. Edirne'de en işlek noktalardan birisi olan Saraçlar Caddesi de sıcak havadan nasibini aldı. Yerli ve yabancı birçok vatandaş, güneşli havanın tadını çıkarmak için kuşlara yem attı, banklarda oturdu ve alışveriş yaptı. Saraçlar Caddesi'nin simgelerinden olan ve ilgi odağı haline gelen güvercinler ise, süs ağaçların tepesine çıkarak güneşin tadını çıkardı.

"Ateş", "kor", "köz" gibi anlamları olan ve halk arasında birer hafta arayla düştüğü kabul edilen cemrenin, soğuk kış günlerinin ardından havayı, suyu ve toprağı ısıttığına inanılıyor.

Her yıl 20 Şubat tarihinden başlayarak birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan cemrenin ilki 19-20 Şubat'ta havaya, ikincisi 27 Şubat'ta suya, üçüncü ve son cemre ise 5-6 Mart 2023 günü toprağa düşüyor.

Özlem Ceylan