Baba Okulu seminerlerinin ikincisi gerçekleştirildi

Edirne'de İl Müftülüğü öncülüğünde başlatılan Baba Okulu seminerlerinin ikincisi 'Muhabbetin Kapısı Aile: Annelik ve Babalık Rolleri' başlığıyla gerçekleştirildi.

Baba Okulu seminerlerinin ikincisi gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talebiyle Edirne İl Müftülüğü tarafından organize edilen "Baba Okulu Seminerleri"nin ikincisi Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse'nin katılımıyla "Muhabbetin Kapısı Aile: Annelik ve Babalık Rolleri" başlığıyla gerçekleştirildi.

Seminere kurum amirleri, STK başkanları, görevliler ve vatandaşlar katıldı. Seminer Kur'an tilaveti ve İl Müftüsü Hasan Başoğlu'nun açılış ve selamlama konuşmalarıyla başladı.

Seminerlere gelerek verdikleri desteklerden dolayı katılımcılara teşekkür eden İl Müftüsü Başoğlu, "Yoğun bir programı olduğunu bildiğim ancak yine de her işini bırakarak bize seminerlerini sunmak için gelen Prof. Dr. Saffet Köse hocamıza ayrıca şükranlarımı sunarım. Güçlü bir toplum ancak güçlü bir aile ile tesis edilebilir. Bu açıdan bugünkü seminerin büyük önem taşıdığını düşünüyorum" dedi.

"Aile bizim en büyük meselemizdir"

Ardından seminerini sunan Prof. Dr. Saffet Köse, ailenin temeline dikkat çekti.  Ailenin en önemli mesele olduğunu aktaran Köse, "Bu ahir zamanda çocuklarımızı ve kendimizi kurtarmanın yolu, birbirimize örnek olarak sahip çıkmaktır. Çünkü unutmayın ki çocuk anne-babayı taklit eder. Çocuğun bir diğer özelliği de yorumlamadan kabul etmesidir. Unutmayalım ki peygamberler bile çocuklarıyla imtihan edilmişlerdir. Efendimiz'in (s.a.s.) davranışları bize bu konuda çok güzel örnektir. O çocuklarını namaza bizzat kaldırmıştır. Yani anne-baba bir çocuk için vazgeçilmezdir. Bir de ailelerin yıkılmasına en büyük sebep ilgisizliktir. Eşler birbirleriyle ilgilenmezler, evlerine iş götürürlerse yuvalar çabuk dağılır" ifadelerine yer verdi.

Seminerin ardından İl Müftüsü Başoğlu, konuşmalarından dolayı Köse'ye teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

İpek Esma Çeşme