Aynı mahallelerde 3'üncü kez yaşanan su kesintisinin sebebini anlattılar

Edirne'nin Yıldırım Beyazıt, Yıldırım Hacı Sarraf ve Yeniimaret mahallerinde günlerdir yaşanan su kesintilerinin sebebini anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, mahalleleri besleyen 300 mm çapındaki içme suyu borusuna TEM Edirne –Pazarkule bağlantı yolunu yapımını sürdüren yüklenici firma tarafından zarar verildiğini iddia etti.

Aynı mahallelerde 3'üncü kez yaşanan su kesintisinin sebebini anlattılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu durumun daha önce de yaşandığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, üçüncü kez aynı durum ile karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, olayın yaşandığı bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada bu olayda kasıt aradıklarını ve konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.  

Yaşanan bu olaydan dolayı boruların tamiratı yapılana kadar 3 mahalleye su verilemeyeceği belirten Tetik, durumun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Yıldırım Beyazıt, Yıldırım Hacı Sarraf ve Yeniimaret mahallerinde yaşayan yaklaşık 20 bin vatandaşın 15 saat kadar susuz kalacağını dile getiren Tetik, “Ekiplerimiz Hilly Otel civarında bulunan 2 bin tonluk depo ile Hıdırbaba mevki üzerinde bulunan bin 500 tonluk su depolarımızın ishale hattını kapatmış durumdalar. Bu kapama esnasında borulardaki suların boşalması beklenecek. Bu boşalma işlemi yapıldıktan sonra tadilat işlemleri yapılacak. Bu işlemler yaklaşık 7-8 saat sürecektir. Suyun tekrar depoya dolması yaklaşık 5-6 saatlik bir süre alacaktır" dedi.

Bu mağduriyetlerin Edirne Belediyesi tarafından yapılmadığının iddia eden Tetik, "Vatandaşlarımızın su depolarına su aktarım işlemi en hızlı şekilde gerçekleştirilecektir. Ancak sabahtan bu yana yaklaşık depomuzda 1,5 tonluk olan depomuzda 75 santimlik bir su seviyesi kalmış bulunmakta. Bu su seviyesi de 20 bin kişinin yaşadığı bu mahallelerimizde 4 saatlik bir su ihtiyacını karşılayabilecek” dedi.

Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi Muhtar Vekili Kerem Bakkalcı, bu patlağın belediye ile hiçbir alakası olmadığını ifade etti.