Avukatlara yönelik şiddetin son bulması için bir araya geldiler

Edirne Baro Başkanlığı tarafından avukatlara yönelik şiddetin ve saldırıların engellenmesine dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı okuyan Edirne Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Görkem Karaduman, Denizli Barosu önceki dönem baro başkanlarından avukat Erdal Çam'ın 6 gün önce daha evvel davasına baktığı müvekkili tarafından sadece mesleki faaliyeti nedeniyle öldürüldüğünü hatırlattı.

Avukatlara yönelik şiddetin son bulması için bir araya geldiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Barosu Hizmet Binası önünde bir araya gelen avukatlar, şiddet ve saldırıların engellenmesine yönelik bir basın açıklaması yaptı. Edirne Barosu Avukat Hakları Merkezi Başkanı Görkem Karaduman, tek bir kayba daha tahammülleri olmadığına dikkat çekti.

Denizli Barosu önceki dönem başkanlarından, Muğla Barosu'na kayıtlı Av. M. Erdal Çam 6 gün önce daha evvel davasına baktığı müvekkili tarafından sadece mesleki faaliyeti nedeniyle katledildiğini hatırlatan Karaduman, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Av. Servet Bakırtaş'ın, ve avukat Ersin Arslan'ın katledildiğini, Avukat Asilcan Tuzcu'nun ise gözünü kaybettiğine değindi.

Avukatlara yönelik şiddetin her geçen gün arttığını aktaran Karaduman, avukatların yalnızca mesleki faaliyetlerini yerine getirdikleri için bu saldırılarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Avukatlara yönelik şiddete ilişkin gerekli adımların atılarak, önlem alınması gerektiğini ifade eden Karaduman, " Yeni yasama döneminde, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmalı, konuyla ilgili TBMM araştırma komisyonu kurulmalıdır. Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, zorunlu tedbirlerin derhal alınması ve mevzuat çalışması yapılması şeklindeki açık, somut, net talep ve önerilerinin bir an evvel karşılanması, avukatlar için olduğu kadar yurttaşların savunma hakları için de zorunludur. Çünkü avukata yönelik saldırı, yurttaşın savunma hakkına yönelik saldırıdır" dedi.

Burcu Temel