'Av yasağı olsa da biz hizmet vermeye devam edeceğiz'

Balıkçılar içi av sezonu yasakları 15 Nisan'da başlayıp 1 Eylül'de sona erecek. Yaz aylarında da balık tezgâhları boş kalmayacak. Balıkçı esnafı Yusuf Çimen, makineli sistemle avlanan gemiler dışında avlanmanın devam edeceğini ve balık çeşitlerinin tezgahlarda yer alacağını söyledi.

'Av yasağı olsa da biz hizmet vermeye devam edeceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balıkçılık sektörünün sürdürülebilirliği ve deniz ekosisteminin dengesini korumak için uygulanan denizlerde av yasağı 15 Nisan’da başlıyor. Denizlerde av sezonu 1 Eylül Cuma günü itibariyle yeniden başlayacak.

15 Nisan'da başlayan ay yasağı, 1 Eylül günü balık sezonu açılmasıyla sona erecek.

Balıkçı esnafı Yusuf Çimen, Ramazan Bayramı nedeniyle 1 hafta boyunca tezgahların kapalı olacağını söyledi.

Tatil nedeniyle şu an fazla çeşitlerinin olmadığını dile getiren Çimen, ellerinde olan balıkları bayram tatiline kadar satmayı planladıklarını ifade etti.

Çimen, 15 Nisan’da av yasaklarının başlayacağını belirtti ve şunları kaydetti:

“Biz aslında tam tersine yaz sezonunu açacağız. 15 Nisan’dan sonra istavrit, çupra, levrek, somon, palamut, gırlan, mezgit gibi çeşitli balıklar tezgahlarda yer alacak. Av yasağı olsa da biz hizmet vermeye devam edeceğiz. Yaz sezonunda balık yenmez bana göre bir hurafe. Kıyı şeridinde balık yeniliyor da iç taraflarda mı yenmiyor. Sonuçta bu balıkların tutulduğu yerler aynı. Tutulan balıkların getirildiği bir balık hali var. Deniz kenarındaki işletmeler dahi halden alışveriş yapıyor. Aynı ürünü aynı balığı satıyoruz.”

Yasağın mekanik sistemli gemiler için geçerli olduğunu hatırlatan Çimen, el veya ağ yardımıyla balık tutmanın serbest olduğunu aktardı.

Çimen, yaz sezonunda da balık çeşitliliğinin bol olacağını sadece hamsinin tezgahlarda yer almayacağını vurguladı.

Doğukan Vurgun