Atık paletler sokaktaki canlara yuva oldu

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) üyeleri sokaktaki canlar için harekete geçti ve örnek bir davranışa imza attı. Edirne'de atık paletleri sıcak birer yuvaya dönüştüren TUYUB üyeleri, çevresine de mamalar bırakarak beslenmelerine katkı sağladı.

Atık paletler sokaktaki canlara yuva oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir yağ fabrikasından çıkan atık paletlerden fabrika bahçesinde kulübeler yapan dernek üyeleri, sokaktaki canların soğuktan korunmasına katkı sağlarken, aynı zamanda aç kalmalarını önleyecek de çalışmalar yaptı.  Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, sokak hayvanlarının da yaşam hakkı olduğunu hatırlatarak farkındalık yaratmak amacıyla örnek bir çalışmaya imza attıklarını söyledi.

“Sokaktaki canların yaşamına katkı sağlamak istedik”

Atık paletlerden yaptıkları kulübeleri uygun noktalara yerleştirdiklerini aktaran Dernek Başkanı Akdağ; "Derneğimiz bisiklet topluluğu üyeleriyle salgının başından beri sokak hayvanlarını düzenli olarak besliyoruz. Kış şartlarından etkilenen hayvanları görünce kulübe yapmaya da karar verdik. Yağ fabrikası personelinin de desteğiyle kulübeler inşa ediyoruz. Özellikle yeni doğum yapan ve hamile olan sokak hayvanlarının bulunduğu yerlere kulübeleri yerleştireceğiz. "dedi.

Yaptıkları çalışma ile aynı zamanda geri dönüşüme de katkı sağlamayı ve bu konudaki farkındalığı arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Akdağ, bu yıl düzenlenecek olan Uluslararası Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nda bu yıl "Çevre ve Sıfır Atık" temasıyla koşulacağını da hatırlattı. Atık paletlerden çıkardıkları tahtaları izolasyon malzemesiyle kaplayarak geri dönüşüme de katkı sağladıklarını söyleyen Akdağ, "Atık ürünleri birer yuvaya dönüştürerek hem çevreyi kirletmesini önlüyoruz, hem de hayvanların barınma ihtiyacını gideriyoruz." dedi.

“Daha iyi koşularda yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz”

Herkesin sokak hayvanlarına sahip çıkması gerektiğini ve bunun çok önemli olduğunu söyleyen Dernek üyelerinden Muradiye Akcan, Sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşaması için üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını aktardı.  İnsanların olduğu kadar sokaktaki canların da yaşamaya hakkı olduğunu hatırlatan Akcan, “sokak hayvanları için herkes evinin önüne bir kap su ve bir kap mama koysa bu bile yaşamalarına katkı sağlar” dedi.

Özlem Ceylan