Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 93'ncü yılı törenle kutlandı

Cumhurbaşkanı olduktan sonra yurt gezilerine başlayan ve üçüncü kez 21 Aralık 1930 tarihinde Edirne'yi ziyaret eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 93. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 93'ncü yılı törenle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bando eşliğinde İnönü İlkokulu önünde bir araya gelen öğrenciler ve protokol üyeleri, Atatürk Anıtı'na kadar  kortej yürüyüşü yaptı. Düzenlenen törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, Baro Başkanı Gökhan Karakoç,gaziler, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar'ın anıta çelenk sunması ile başlayan tören bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Daha sonra Atatürk'ün Edirne ziyareti sırasında konakladığı Edirne Belediyesi'ndeki "Atatürk Odası" ziyaret edildi. Buradaki ziyaretin ardından Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan program için Halk Eğitim Merkezi'ne geçildi.

Atatürk'ün Edirne'ye gelişini simgeleyen Türk Bayrağı, öğrenciler tarafından Vali  Sezer'e teslim edildi.

" Şanlı Bayrağımız sonsuza kadar nazlı nazlı salınacaktır"

Bayrağı teslim almaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Sezer, "Emanetinizi gururla alıyorum. Şanlı Bayrağımız ebediyen hem Edirne'mizde hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde nazlı nazlı sonsuza kadar salınacaktır" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edirne İlhami Ertem Anadolu Lisesi Okul Müdürü Serap Kara yaptı. Edirne halkının Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve ilkelerine sahip çıktığını belirten Kara, cumhuriyeti yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Düzenlenen program öğretmen ve öğrencilerin 'Edirne Ata'sını Selamlıyor' adlı gösterilerinin ardından sona erdi. Gösteriyi izleyen katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı ve duygu dolu anlar yaşadı. Gösterileriyle kendilerine hayran bırakan öğrencileri izleyen katılımcılar bu anları telefonlarına kaydetti.

Doğukan Vurgun