Artan sivrisinek popülasyonuna karşı çalışma başladı

Edirne İl Özel İdaresi ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından artan sivrisinek popülasyonuyla mücadele kapsamında 8 ekip kuruldu.

Artan sivrisinek popülasyonuna karşı çalışma başladı

Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.    

Edirne Özel İdaresi ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleri köylerde ve sulak arazilerde artan sivrisinek popülasyonuna karşı çalışma başlattı.

Edirne İl Özel İdaresi olarak sivrisinekle mücadele çalışmaları için 4 milyon 200 bin liralık ödenek ayrıldığını belirten Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci şunları kaydetti; “5 araç, 16 personel ve 8 ekip ile gece gündüz vardıyalı olmak üzere sivrisinekle mücadele için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlimizi ilaçlama faaliyetleri için 3 lokasyona ayırdık. İpsala, Enez, Keşan hattını bir lokasyon, Uzunköprü, Meriç hattını bir , lokasyon, Havsa, Lalapaşa, Süloğlu ve merkez hattını da bir lokasyon olarak planladık. İlaçlama faaliyetlerimizi özellikle sulak alanların, çeltik alanlarının yoğun olduğu bölgelerde aktif bir şekilde yaz aylarında yoğun yerleşimin yer aldığı sahil bandında da yoğun olmak üzere hızlı bir şekilde belli bir süre daha devam ettirmeyi planlıyoruz.”