Arda Turan'dan kente değer kazandıracak yatırım

Havsa'nın Bakışlar Köyü doğumlu eski futbolcu Arda Turan'ın, Edirne'deki eski Trakya Un Fabrikası'nı alarak büyük bir otel projesi gerçekleştirmek için harekete geçtiğini söyleyen Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker,bu yatırımın kente değer kazandıracağını belirtti.

Arda Turan'dan kente değer kazandıracak yatırım

  Edirne'de turist sayısı her geçen gün artıyor. Kente her gün yeni bir tesis, pansiyon ve otel açılırken bir yatırımın da Galatasaray'ın eski futbolcusu Arda Turan'dan gelmesi bekleniyor. Projenin detaylarının henüz tam olarak bilinmediğini aktaran Çeker, Turan'ın kente yatırım yapması halinde daha fazla turist gelmesinin de beklendiğini ifade etti.

"Turistler hem turizme hem ekonomiye katkı sağlıyor"

Son zamanlarda kentte yapılan festival ve etkinliklerle turist sayısının arttığını söyleyen Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, özellikle bayramlarda ve özel günlerde turistlerin konaklamalı olarak geldiğini ve kentte hem turizme hem de ekonomiye katkı sağladığını ifade etti.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kente turist akını olduğunu ve kalacak yer bulmakta zorlandıklarını aktaran Çeker, son zamanlarda İstanbul'dan da günlük turların çok fazla gelmeye başladığını söyledi.

Edirne'nin tarihi dokusuyla bir turizm şehri olma yolunda ilerlemeye başladığını dile getiren Çeker,"Böyle olunca hafta sonu konaklamalı gelenlerimiz var. Otellerimiz az gibi; yeni yeni butik oteller, restorasyonlaryapıldı. Eskiden kalma köşkler ve konakların tadilatları devletin desteği ile yapıldı. Butik otellerimiz çoğaldı.Edirne'de otel konusunda yetersiz vaziyetteyiz. Edirne'mize de birçok yatırımcılar gelmeye başladı.En son bir yabancı şirket girmişti. Yabancı şirketle anlaşmalarda sıkıntılar oldu.Şimdi futbolcu Arda Turan'ın, eski un fabrikasının olduğu yeri satın alıp güzel bir proje yapıyor. Projeyi tam olarak görmedik ama kendisi Edirne'yebüyük bir yatırımla otel yapma girişiminde bulunduğunu öğrendik. Bu da Edirne'mize artı bir değer kazandıracak" ifadelerine yer verdi.

"Edirne'nin otel ve konaklama yerine ihtiyacı var"

Edirne'nin otel ve konaklama yerine ihtiyacı olduğunu söyleyen Çeker,"Edirne'mizin zaten böyle bir yatırıma ihtiyacı vardı. Kırkpınar'ımız yaklaştı. Şu anda bütün otellerde rezervasyonlar doldu. Bırakın Edirne'yi,çevre il ve ilçelerde bile kalacak yer bulunmuyor. Mesela arayan dostlarımız oluyor: "Biz Kırkpınar'a geleceğiz. Bir yer ayırabilir misiniz?" diyorlar. Ama maalesef, millet 4-5 ay öncesinden rezervasyonlarını yapmış, hatta paralarını bile vermişler. Bu durumda bu konaklama ihtiyacına karşı böyle güzel yatırımlar yapıldığında Edirne'mizin hem turizmi hem de ekonomisi içinde daha iyi ve güzel olmuş olacak" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan