Araç muayene raporları dijital ortama taşınıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Araç sahiplerinin TÜVTÜRK tarafından yapılan muayene raporları dijital ortama taşınacak.

Araç muayene raporları dijital ortama taşınıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araç sahiplerine cevre dostu hizmet sunmak amacıyla araç muayene raporları dijital ortama taşınıyor. Ulaşturma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan "Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Sigorta acentesi esnafı Nehir Çakar, uygulama sayesinde kağıt tüketiminin azalacağını ve çevresel etkinin en aza indirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Çakar, TÜVTÜRK tarafından işletilen istasyonlarda araç muayene sürecinin sonunda verilen raporların araç sahiplerine kısa mesaj veya e-posta yoluyla gönderileceğini dile getirdi ve şunları söyledi.

“Ayrıca araç sahipleri bu raporun özetine e-Devlet Kapısı'ndaki "Araçlarım" sekmesinden de ulaşabilecek. Diğer taraftan, araç muayenelerinin geçerliliği konusunda denetimle yetkili kolluk kuvvetleri, dijital ortama taşınan bu muayene raporlarıyla araç muayene denetimlerinde fiziki rapora ihtiyaç olmadan uzaktan daha hızlı ve etkin denetimler yapabilecek.”

2023 yılı başında araç plakalarına yapıştırılan araç muayene etiketlerinin de kaldırıldığını hatırlatan Çakar, kağıt kullanımını azaltacak uygulamalara gidildiğine vurgu yaptı.

Doğukan Vurgun