Altın yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor

2024 yılına yükselişle başlayan altın, yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Piyasadaki gelişmeleri değerlendiren kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, kenarda parası olan vatandaşların tercihlerini hiç düşünmeden en güvenli yatırım aracı olan altından yana kullanmalarını tavsiye etti.

Altın yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın, döviz, Euro gibi yatırım araçlarındaki yükseliş sürüyor. Vatandaşlar, paralarını değerlendirmek için yatırım araçlarını tercih ediyorlar. Kuyumcular ise vatandaşlara yatırım tercihlerini altından yana yapmaları için çağrıda bulunuyor.

Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini aktaran kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte evlenecek çiftlere de şimdiden alım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

"Altın, en güvenli limandır"

Altının diğer yatırım araçlarına göre en güvenli liman olduğunu ve kenarda parası olanların gönül rahatlığı ile tercihlerini altından yana yapabileceğini söyleyen Cömert, “Altın hafta başından beri yükselmeye devam ediyor.  Bu yıl içerisinde de rekor üstüne rekor kırmaya devam edecek. Vatandaşlar kesinlikle altına yatırım yapmaya devam etmeli. En güvenilir liman olan altın yatırımcısına kazandırmaya devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Altının haftaya yükselişle başladığını belirten Cömert, bundan sonra altın fiyatlarının düşmeyeceğini aksine yükselişin süreceğini ifade etti.

2024 yılının altın yılı olacağını vurgulayan Cömert, “Bu yılın altın yılı olacağını söylemiştik ve o şekilde de oluyor. Altın artık iki binlerin altını görmez. Bizim için taban fiyat artık bundan sonra 2 bin. Bu yüzden altın yükselmeye devam ederek yatırımcının yüzünü güldürmeye devam edecek” dedi.

Gram altın 2 bin 109, Çeyrek altın 3 bin 690,  tam altın 14 bin 684, Yarım altın 7 bin 300 liradan satışa sunuluyor.

İpek Esma Çeşme