ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ SEKTÖRÜ VE VATANDAŞI SEVİNDİRDİ

Altın fiyatlarındaki düşüş hem kuyumcu esnafını, hem vatandaşları hem de düğün yapacak çiftleri sevindirdi. Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, altın fiyatlarındaki düşüş fırsatından yararlanılması gerektiğini aktardı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ SEKTÖRÜ VE VATANDAŞI SEVİNDİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatlarındaki düşüş sektörde hareketliliğin artmasını da beraberinde getirdi. Yaz sezonu ile birlikte düğünlerin de arttığını belirten Cömert, evlenecek çiftler, birikim yapmayı düşünenler ve düğünlere takı takacakların beklemeden bu düşüşü değerlendirmesi gerektiğine değindi.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala satışlardan memnun olduklarını dile getiren Kuyumcu Rahmi Cömert; “Piyasalar hareketlendi. kuyumculara bayram daha erken geldi. Fiyatların gerilemesiyle birlikte bir bayram havası yaşıyoruz” diye konuştu.

"Bayram havası yaşıyoruz"

Fiyatların ilerleyen günlerde yeniden bin liranın üzerine çıkabileceğine değinen Cömert,  "Altın her zaman olduğu gibi tekrar yükselecektir. Altın gördüğü noktaya geri çıkacaktır. Bu suni bir düşüş. Yatırımcılarımız bunu bir alım fırsatı olarak görebilir. Altın almanın tam zamanı. Düşüş sebebi bankaların faiz düzenlemeleri ile ilgili. Doların düşüşü ile birlikte altında da bir düşüş yaşandı. Altının ons fiyatı aynı. Bizim için altın düşmüş değil. Altının gramı şuan 965 lira, çeyrek bin 600 yarım 3 bin 200 tam altın ise 6 bin 600 liradan satışa çıkıyor.  Düğün sezonu devam ediyor. Düğüncülerin işine yaradı. Piyasalar hareketlendi. Bayram kuyumculara daha erken geldi. Fiyatların gerilemesiyle birlikte bir bayram havası yaşıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Şuanda kuyumcu piyasasında gram altın 965, yarım 3 bin 200, Çeyrek bin 600, Tam altın ise 6 bin 600 liradan satışa sunuluyor.

Özlem Ceylan