Almanya'da yaşayan gurbetçiler depremzedeler için yardım kolisi getirdi

Almanya'da yaşayan gurbetçiler, depremzedeler için tek yürek oldu. Almanya Kempten'de yaşayan Gurbetçi vatandaşlar tarafından toplanan yardım malzemesi Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan yardım merkezine getirdi.

Almanya'da yaşayan gurbetçiler depremzedeler için yardım kolisi getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden olan ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen felaketin ardından Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında yaşayan gurbetçilerde tek yürek oldu.

Almanya’nın Kempten kentinde yaşayan gurbetçiler topladıkları yardım malzemelerini tırlara yükleyerek Edirne’ye getirdi. Mimar Sinan Spor Salonu’nda oluşturulan yardım merkezine getirilen koliler depremzedelere gönderilmek üzere tasnifleniyor.

Türkiye'yi yasan boğan ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde etkili olan yıkıcı depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliğine yurt dışında yaşayan Türklerden de destek geliyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye'nin çeşitli noktalarında yardım seferberliği başlatıldı. Bu çerçevede Edirne'de valilik öncülüğünde başlatılan yardım kampanyaları kentteki vatandaşların yanı sıra yurt dışında yaşayan vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor.

Almanya’nın Kempten kentinden gelen tır şoförü Erkan Çatalbaş, zor bir süreçten geçildiğini dile getirdi.

Almanya’da yaşayan gurbetçilerin tek yürek olduğunu belirten Hamsin, “Türk Milleti’nin başı sağ olsun. Gıda maddesi, kıyafet, çocuk ayakkabısı, hijyen ürünleri, çadır, uyku tulumu gibi yardım malzemelerini getirdim. Almanya’nın Kempten kentinde yaşayan gurbetçi vatandaşların topladığı yardımları getirdim. 15 genç gurbetçi arkadaşımız kendi arasında topladı bu malzemeleri. Aslen Adapazarlıyım. Depremi daha önce yaşadım. Depremzedelerin duygularını anlayabiliyorum. Gerçekten zor bir durum. Ben Almanya’dan hiç oyalanmadan hızlı bir şekilde depremzedeler için geldim. Bazı ülkelerde yolda yardımcı oldu teşekkür ediyorum onlara da. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın ülkemize.” Dedi.

Doğukan Vurgun