Aldığı sertifika ile Türkiye'de 30 başarılı Hekimden biri oldu

Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Ethem Cakcak, İrlanda'nın başkenti Dublin'de Avrupa Koloproktoloji Derneğince yapılan sınavda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı.

Aldığı sertifika ile Türkiye'de 30 başarılı Hekimden biri oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İrlanda'nın başkenti Dublin'de Avrupa Koloproktoloji Derneğince yapılan sınavda başarılı olan Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Ethem Cakcak, 'Fellow of the board of surgery in coloproctology' sertifikasını almaya hak kazandı. Cakcak, aldığı sertifika ile Türkiye’de 30 başarılı Hekimden biri oldu.

                Avrupa Koloproktoloji Derneğince İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapılan sınavda başarılı olan Türkiye’de 30 Hekim olduğunu dile getiren Cakcak, Avrupa çapında düzenlenen proje ile Türk hekimlerinin cerrahi alanda yeterliliğini ispatladığını ifade etti.

                Dr. Öğretim Üyesi Cakcak,  “Avrupa çapında, koloproktoloji alanında yeterliliğimizi ispatlayan bir belge durumunda. Sınavda başarılı olarak 'Fellow of the board of surgery in coloproctology' sertifikasını aldık. Şimdiye kadar Türkiye'den 30 hekim almıştı. Biz de buna hak kazanan kişiler arasında girmeyi başardık. Bu sertifika için Türkiye'deki hekim ve cerrahların Avrupa'daki meslektaşlarından hiçbir eksiğinin olmadığını gösteren bir yeterlilik belgesi diyebiliriz.” Dedi.

                Dr. Öğretim üyesi Cakcak, bu projeler sayesinde Türkiye'deki çoğu hekimin, cerrahın Avrupa'daki hekimlerden veya cerrahlardan hiçbir eksiğinin olmadığını belirten Cakcak, projelerin bunu gösterir nitelikte olduğunu kaydetti.

Özlem Ceylan