Akıncı 'İstiklal Marşı Türk Milleti'nin geleceğine sönmeyecek ışık tutuyor'

AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı İstiklal Marşı'nın kabulünün 103 yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akıncı 'İstiklal Marşı Türk Milleti'nin geleceğine sönmeyecek ışık tutuyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bağımsızlığın sembolü olan İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 103.Yıl dönümünü büyük gururla kutladıklarını belirten AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un, ömrünü vatana ve millete hizmet etmeye adadığını belirterek İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin geleceğine sönmeyecek ışık tuttuğunu ve tutmaya devam edeceğini aktardı.

Mehmet Akif Ersoy’un askerlerin ihtiyaçlarının karşılanması için marştan kazandığı para ödülünü bağışladığını belirten Akıncı, “’Milli marş para ile yazılmaz’ diyerek Türk milletinin zaferini, yüceliğini, bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla ifade ederek gönülleri fetheden Mehmet Akif Ersoy, milletine adadığı bu şiiri kendisine ait görmemiş ve verilen ödülü askerlerin ihtiyaçları karşılanması için kahraman ordumuza bağışlamıştır. Milli marşımızla aziz milletimizin kutsal değerlerine olan inancını, vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırmıştır.” Dedi.

İstiklal Marşı’nın anlam ve önemini, yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak öncelikli görevleri olduğunu dile getiren Akıncı, “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda verilen mücadeleleri ve her kelimesinde vatan sevgisi, her dizesinde inanç ve kararlılık olan İstiklal Marşı’mızın anlam ve önemini, yeni nesillere en iyi şekilde anlatmak öncelikli görevimizdir. Ecdadımızın bize bıraktığı bu cennet vatan topraklarını aynı duyarlılıkla gelecek kuşaklara emanet etmek ve bu eşsiz eseri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatanın semalarında yankılanmasını sağlamak temel gayemizdir.” İfadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 101. yıldönümünü kutluyor, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz' şeklinde açıklamada bulundu.

Akıncı, İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabulünün 103. yıl dönümünde; başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelesinin her bir kahramanı ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andığını belirtti.

Haber Merkezi