Akın, seçim vaadini unuttu

Edirne Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS), taksi ve servis ücretlerine zam yapıldı. ETUS'ta sivil kartlı biniş 23, öğrenci 16,3 lira olurken, taksimetre ücretlerinde de minimum yolculuk ücreti 90, taksimetre açılış tarifesi 42 lira oldu. AK Partili meclis üyeleri zam kararına tepki göstererek, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'a seçim vaatlerini hatırlattı.

Akın, seçim vaadini unuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yoklamanın alınması ve önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başladı.

Ardından gündem maddelerine geçildi. 14 gündem, 6 gündem dışı maddenin görüşüldüğü toplantıda ETUS ve taksimetrelere zam kararı alındı.

Gelen zamla birlikte ETUS'ta sivil kartlı biniş 23, öğrenci 16,3 lira olurken, taksimetre ücretlerinde de minimum yolculuk ücreti 90, taksimetre açılış tarifesi 42 lira oldu.

Zam kararına üzerine AK Partili meclis üyeleri tepki gösterdi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Celal Demir, Akın’a seçim dönemi öncesi ETUS’la ilgili vaatlerini hatırlattı.

“İlk işinizin yüzde 37 zam olmasını Edirne halkına anlatmanız gerekiyor”

ETUS’tan vatandaşların şikayetçi olduğunu dile getiren Demir, “Taşınan yolcu kalitesiz hizmetten şikayetçi, ETUS esnafı yatırımın karşılığını alamadığı için şikayetçi, belediyemiz de gittiği her yerden şikâyet alıyor. Zam yaparak bu sorunların ortadan kaldırılması çözüm değil ki. Seçim döneminde her yerde yüzde 20 indirim sözü vermiştiniz. İlk işinizin yüzde 37 zam olmasını Edirne halkına anlatmanız gerekiyor. Biz ETUS olmasın demiyoruz, sonuçta şehrin esnafı ama zam verdik ve bütün bu sorunlar ortadan kalktı mı. Bunun çözümünün daha iyi olması gerekiyor. Esnaf da halk da mağdur olmaması için farklı bir çalışma ve çözüm vardır diye düşünüyorum.” Dedi.

Demir’in sözlerine cevap veren Akın, ETUS’u ayakta tutmak zorunda olduklarını ifade etti.

Yeni bir dönemin içinde olduklarını aktaran Akın, “Denetim konusunda elimiz ETUS'un üzerinde. Vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz.” Dedi.

İpek Esma Çeşme