AK Parti'den eş zamanlı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele açıklaması

AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda bir araya gelen Kadın Kolları üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti'den eş zamanlı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'nin Kadın Kolları temsilcileri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 81 il başkanlığında bir araya geldi. Eş zamanlı açıklamalarla, kadına yönelik şiddetle mücadeleye vurgu yapıldı.

AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda bir araya gelen Kadın Kolları üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. AK Parti Edirne İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen programda kadın kolları üyeleri, ellerinde "kadına yönelik şiddette kararlıyız" ve "dünya Gazze'de öldürülen kadınlara sessiz" yazılı fotoğraflarla katıldı.

Kadın kolları üyeleri adına açıklamayı okuyan AK Parti Edirne Kadın Kolları Sosyal Politikalar Birim Başkanı Tuba Karabulut, bu açıklamayı Gazze'deki acıların gölgesinde yaptıklarını belirtti.

Şiddetin en ağırının Gazze'de yaşandığını vurgulayan Karabulut, bütün dünyanın gözleri önünde her saat 6 çocuk ve 4 kadının öldürüldüğünü, burada ölenlerin sadece masum kadın ve çocuklar değil, vicdanlar olduğunu söyledi.

AK Parti olarak kadına yönelik şiddetle mücadelede 21 yıldır kararlı bir duruş sergilediklerine değinen Karabulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da vurguladığı gibi "kadına şiddetin, insanlığa ihanet olduğu" düşüncesiyle birçok adım attıklarına değindi.

Kadının eğitim hakkı başta olmak üzere fırsat eşitliğinin, iş gücü piyasasına ve karar alma mekanizmalarına katılımın, hükümetlerinin öncelikli politika alanlarından olduğunu hatırlatan Karabulut, şiddetin sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu, kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlı olduklarını ve bu konuda asla toleranslarının olmadığını ifade etti.

"Şiddet sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın sorunu"

Şiddetin tüm dünyada büyük bir sorun olduğunu aktaran Karabulut, "Tüm dünya gibi bizim de canımızı yakan kadına yönelik şiddetle mücadele etmekte kararlıyız. Şunu apaçık söylüyoruz ki bu konuda asla toleransımız yok. AK Parti Kadın Kolları olarak kadına yönelik her türlü şiddeti reddediyoruz. Tek bir kadının dahi şiddet görmesine tahammülümüz yok. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle şiddetin sadece ev, sokak ve işyerleri ile sınırlı olmadığını vurgulamak istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasına, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Engin Makak ile partililer katıldı.

Burcu Temel