Aile Eğitimi Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi

Aile Eğitimi Muhtarlar Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Önder Arpacı başkanlığında gerçekleştirildi.

Aile Eğitimi Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi, Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen Aile Okulu Projesinde; gençlerin, çocukların, anne ve babaların toplum için faydalı bireyler olma gayretini açığa çıkarmak amacıyla velilere yönelik eğitimler veriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Aile Okulu projesi kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı  arasında '' Ailelerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İş Birliği Protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında belirlenen takvim doğrultusunda muhtarların katılımı hedeflenmekte olup, projenin daha fazla kesime ulaşmasını sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürü  Dr. Önder Arpacı başkanlığında, Hayat Boyu Öğrenme Birimi Şube Müdürü Mehmet Özer ve Edirne Halk Eğitimi Merkezi idarecilerinin katılımıyla Tunca Toplantı Salonunda Edirne’de görev yapan muhtarlara yönelik eğitim verildi.

Muhtarlara yönelik yapılan toplantıda "sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, bağımlılık, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite" konuları ele alınırken, aile okulu hakkında bilgilendirmelerin yapılmasının ardından Aile Okulu eğitimine başvuruları alındı.

Haber Merkezi