Aile destek ödemeleri, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü

Geçtiğimiz ay hayata geçirilen ve düzenli olarak her ay verileceği açıklanan Aile Destek Paketi ödemelerinin başlamasının ardından Edirne'de Saraçlar Caddesi'ndeki PTT önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluştu.

Aile destek ödemeleri, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı ikinci ödemelerine bugün başladı. 1 buçuk milyondan fazla haneye 882 milyon 774 bin lira ödeme yapılacak.

Destek programının ikinci ödemesinin başlaması ile birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlar PTT’nin yolunu tuttu. Sabahın erken saatlerinden itibaren PTT önünde ve içinde yoğunluk oluştu. Hesaplarına para yatan dar gelirli aileler ödemelerini almak için sıraya girdi.

“Destekler bize katkı oldu”

Destekten yararlanan ve parasını almak için PTT’ye gelen İpek Cevizli, Destekler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakanlık ve yetkililere teşekkür etti.

Maddi ve manevi olarak zorlandıkları bu dönemde yapılan destek ödemelerinin kendilerine katkı sağladığını belirten Cevizli, hesabına yatan parasını alıp ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.

Destek programından faydalanmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden ya da ikametgâh adresinin bulunduğu ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapması gerekiyor. 

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 450,500, 550 ve 600 TL ödeme yapılıyor.

Hak sahibi hanelere 10 ay daha destek sağlanacak.

Özlem Ceylan