AFAD gönüllüleri için eğitimler başlıyor

Edirne AFAD İl Müdürlüğü tarafından 11-22 Eylül tarihleri arasında Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimlerinin başlayacağı duyuruldu.

AFAD gönüllüleri için eğitimler başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, “Toplumda afete Hazırlık kültürünün geliştirilmesi, afet ve acil durumlara yönelik gönüllülüğün yaygınlaştırılması ile afet öncesi, sırası ve sonrasında vatandaşlara doğru davranış şekillerinin kazandırılması amacıyla 11-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimlerimiz başlamıştır. Eğitimlere öncelikli gonullu.afad.gov.tr sistemi üzerinden online eğitimleri tamamlayan gönüllülerimiz davet edilecektir. Eğitimler AFAD Kurum yerleşkesinde yapılacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

Eğitimlerin uzman eğitmenler tarafından verileceği aktarıldı. İl Müdürlüğünde afet farkındalık, lojistik, intikal, güvenlik, bina yapı sistemleri olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, enkaz alanına giriş eknikleri, tahliye ve tahliye türleri, ipler ve düğümler, hasta ve yaralı taşıma teknikleri ve kullanılan sedye çeşitleri, arama kurtarma aracı ve arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı, arama kurtarma malzemelerinin uygulamalı eğitimi, üst katlarda ve kuyularda kurtarma, hafif arama kurtarma tatbikatı, çadır kurulumu, ilk yardım, insanı yardım, psikososyal destek eğitimi, yangına müdahale ve söndürme uygulaması eğitimlerinin verileceği belirtildi.

Haber Merkezi