Adaylığını açıkladı

18 Mart 2018 Pazar günü Edirne Ticaret Borsası'nda gerçekleşecek Olan EDSYB (Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği) Olağan kongresinde Ahmet Turgay aday olduğunu açıkladı

Adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahmet Turgay ve ekibi, Geçtiğimiz Hafta Edirne’de Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, S.S.188 Nolu Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Şafak Kırbiç ve Köy-Koop Edirne Birliği Başkanı Ahmet Erken’i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verip çeşitli istişarelerde bulundular.

Özellikle son yıllarda büyük sıkıntılar yaşayan Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve üyelerinin sorunlarını çözmek için aday olduğunu belirten Ahmet Turgay; “Edirne Damızlık Birliği yönetiminde bende varım. Fakat gelinen noktada istediğimiz doğrultuda hareket edemedik. Yani çoğunluk zaten yönetimin elindeydi. O yüzden o gruptan ayrılmaya karar verdik. Şimdi bizler bu süre zarfında tüm üyelerimize hizmet etmek için ayrı bir yönetim oluşturup aday olduk. Amacımız yeni düşünceler ve projeler geliştirip üyelerimizin kazanmasını sağlamaktır. Sürdürülebilir hayvancılık oluşturmak hem üyelerimiz hem de ülke hayvancılığı için bir ihtiyaçtır. Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği il bazında kurulan tek örgüttür. Ancak Birliğimiz, İlimiz hayvancığında hem lider hem de etkili bir konumda olması gerekmektedir. Maalesef şu anda bu konumdan çok uzakta kalmıştır. Bizim amacımız şu anda bu konumdan çok uzakta kalmış birliğimizi layık olduğu yere getirmektir. Arkadaşlarla beraber göreve geldiğimiz andan itibaren ilkemiz şeffaf bir yönetim anlayışı göstermek ve ana hedefimiz üretici odaklı bir politika sergilemek olacaktır. Bu doğrultuda hareket edip birlik üyesi olma ayrıcalığını kazandıracağımız bir çalışma içerisinde olacağız. Birliğin sıkıntıları belli. Her ilçeden bir arkadaşımızı yönetime aldık Ben Başkan Adayı olarak İpsala’lıyım.  Yönetim kurulumuz ise; İsmail Taşkın (Edirne - Küçük Döllük Köyü), Rami Dademir (Edirne Büyük Döllük köyü), Mesut Pişkin (Keşan – Lalacık köyü), Adem Yeğitoğlu (Süloğlu – Akardere köyü), Hüseyin Ekrem Kut (Havsa – Osmanlı), Sedat Zengin (İpsala – Pazardere) olmak üzere bu arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.” Dedi.

Mesut Çınar