8 yıldır aynı çileyi çekiyoruz diyerek yetkililere seslendi

Edirne'de etkili olan yağışın ardından işyerinin bodrum katını fosseptik atığının doldurduğunu söyleyen İş İnsanı Feyza Göç, duruma tepki gösterdi. Göç, alt yapının yetersiz kaldığını ve belediyenin ihmali olduğunu iddia etti.

8 yıldır aynı çileyi çekiyoruz diyerek yetkililere seslendi

İddiaya göre çevre lokantalardan rögara bırakılanatıkların yağışla birlikte eriyerek bodrum katını doldurduğunu belirtti.

Edirne’de 8 yıldır butik işlettiğini belirten Feyza Göç,  her yağmur yağdığında işletmesinin bodrum katını su bastığını aktardı.

Bodrum katında elbise diktiğini söyleyen Göç, “Bütün dükkânların altı yağmur yağdığında su doluyor ama farkında değiller. Ben dükkânımın altına dikiş makinelerimi koyduğum ve kendi terziliğimi yaptığım için her yağmurda aynı sorunu yaşıyorum.  5 tane dikiş makinemi dükkânın alt katında kullanıyorum.  Mübarek ramazan gününde başımıza gelenleri ilgili birimlere tekrar tekrar bildirmeye çalıştık"  Dedi.

Belediye ekiplerine haber ettiklerini ancak 2 saat sonra geldiklerini dile getiren Göç, “Belediye ekiplerine haber ettik ama bize tek bir vidanjörün çalıştığını ve daha sonra gelebileceklerini söylediler. Tam 2 saat sonra geldiler ama geldiklerinde iş işten geçmişti. 1. merdivene kadar su dolmuştu.  Ben bu durumu 8 yıldır yaşıyorum. Her yere bildirmeme rağmen hala bir sonuç alamadım. Bu kadar ihmal edilmez. Aynı çileyi sürekli çekmekten yorulduk” Şeklinde konuştu.

Atık Yağları Rögara Boşaltıyorlar

Göç, yağmur suyuyla beraber çevre lokantalardan gece yarısı rögara ek bir boru ile lavaboda biriken atık yağların tahliye edildiğini iddia etti.

Pis suyunbodrum katına dolmasının ardından rögarı temizlemeye gelen belediye ekiplerinin bir şey yapmadıklarını dile getiren Göç, “Belediye ekiplerini çağırdığımızda bunu görmelerine rağmen hiçbir şey düzelmiyor. Rögarın içi atık yağlarla dolu ve yağmur yağdıkça bu yağlar ve bulaşık suları benim bodrumumu basıyor. Denetlemeye geldiklerinde bizden değil deyip işin içinde sıyrılıyorlar. Yetkili kimse gelsin lütfen ve her dükkânın gider borularına baksın” İfadelerini kullandı.

"Bulaşık suları Bulgar turistlerin ayaklarının altından geçiyor"

Milletvekillerinin Edirne için tarihi şehir olarak övgüyle bahsetmesinin yeterli olmadığını ve gelip esnafın yaşadığı durumları görmesi gerektiğini aktaran Göç, rögarlardan taşan bulaşık sularının Bulgar turistlerin ayaklarının altından geçtiğini belirtti.

"KİM İLGİLENİYORSA, LÜTFEN LOKANTALARIN GİDERLERİNE BAKSIN"

Lokantaların giderlerinin kontrolünün yapılması için yetkililere çağrıda bulunan Göç,"Bu atıklar yola mı gidiyor, yoksa rögarlara mı gidiyor. Bu pisliktir, bu hastalıktır. Yaşanan kokuyu gelin bir görün yağmurdan sonra gazete, karton bastım ve hepsini poşet poşet çöpe attım. Bulaşık sularını kendi dükkânımdan sildim. Dükkânda kıyafetlerim var, bu pis atıkların bir tanesine sıçramak ne demek. Sağlık bakımından 2-3 ay asla aşağı katı kullanamayacağım.  300 liradan aşağı hiçbir terzi elbiseye elini sürmüyor. Biz ayakta durmaya çalışırken bir de bu mağduriyeti yaşıyoruz. 8 yıl ne demek, buraya her seçim öncesi gelen belediye başkan adaylarından her zaman istediğim bunun düzeltilmesiydi" dedi.

"CHP'Lİ, MİLLETVEKİLİMİZ SÖZ VERDİ TUTMADI"

CHP'li milletvekilinin yanındakilere her köşeye bir çöp tenekesi koyulması talebinde bulunduğunu hatırlatan Göç, "Sigara izmaritlerinin ve küçük şeylerin atılması için sadece her köşeye bir çöp tenekesi istedim. Bulgarlar elindeki kolanın kutusunu yere atmıyor, ama bizim insanlarımız yediği her şeyin çöpünü yere atıyor. Edirne’de neden bunlar yaşanıyor. CHP Milletvekili bana söz verdi.  Bana ablacım isteğini yapacağız dedi. Bana kart verdi dün onu aradım ama bulamadım. Bunun artık çözüme kavuşması gerekiyor. Ayakaltında bir mercimek yemeği, bulaşık suyu olmaz.  İki kolum dükkânımdaki suyu temizlemeye dayanmadı. Yağmur yağdığı zaman eşimle gece 3’lere kadar dükkânı temizliyoruz. Benim diktiğim tüm kıyafetler pislik içinde kaldı" dedi.