8. Uluslararası Edirne Maratonunun tarihi belli oldu

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi(LGS) sınavı nedeniyle erteleme kararı çıkan 8. Uluslararası Edirne Maratonu'nu için yeni tarih belirlendi.

8. Uluslararası Edirne Maratonunun tarihi belli oldu

Liselere Geçiş Sistemi(LGS) sınavı nedeniyle ertelenen 8. Uluslararası Edirne Maratonu'nun 16 Temmuz tarihinde yapılmasına karar verildi.

"Cumhuriyet'in 100. yılını hak ettiği şekilde kutlayacağız"

Cumhuriyet’in 100. Yılını hak ettiği şekilde kutlayacaklarını vurgulayan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık,Cumhuriyet'in 100. yılına özel yapılan maratonun en iyi şekilde gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Maratonun Edirne için çok büyük önem arz ettiğinin altını çizen Kırbıyık, “İlimiz açısından önemli etkinliklerden bir tanesi de Edirne Maratonu. 4 Haziran olarak belirlenen etkinliği liselere geçiş (LGS) sınavından dolayı çocuklarımızın geleceği nedeniyle bir risk almak istemedik ve yetkililerle görüşme yaparak 16 Temmuz tarihini belirledik. Edirne’mizin tanıtımı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı olduğu için bunun çok önemli bir organizasyon olacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, düzenlediği basın toplantısı ile 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan ancak LGS sınavı dolayısıyla iptal edilen Edirne Maratonu'nun 16 Temmuz’da yapılacağını duyurdu.

4 Haziran’da gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Edirne Maratonu'nun LGS sınavıyla çakıştığı için bir erteleme yaşadıklarını söyleyen Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ,Maratonun tarihinin 16 Temmuz olarak güncellendiğini belirtti.

Bu organizasyonu Cumhuriyet'in 100. Yıl coşkusuna yakışır bir şekilde gerçekleştireceklerini belirten Akdağ,  "Bütün sporseverleri Edirne’ye bekliyoruz" diyerek çağrı yaptı.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin