8. Uluslararası Edirne Maratonu ertelendi

Edirne Maratonu'nun kayıtlarının kapandığı ve oluşturulan farkındalık ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, ilgili kurumlarla yapılan toplantılar neticesinde LGS sınavında sorun olacağından dolayı 4 Haziran'da yapılacak Edirne Maratonu'nun ertelenmesi yönünde bir karar çıktığını duyurdu.

8. Uluslararası Edirne Maratonu ertelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Edirne maratonunun LGS sınavında sorun olacağından dolayı ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı (BUDDER) Başkanı Önder Akdağ, düzenlediği basın toplantısı ile 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Edirne Maratonu'nun ertelendiğini açıkladı.

"6 aydır bu organizasyonun gerçekleşmesi için bir alın teri döküyorum"

Kontenjanların dolduğunu söyleyen Akdağ, "Bütün malzemeleri üretilmiş, ekipmanları hazırlanmış ve davetiyelerimize varıncaya kadar basılmış bir organizasyondan bahsediyoruz. Amacımız hiçbir sporcuyu mağdur etmek değil. Böyle bir şeyin parçası olmak da istemiyoruz. Ben şunu biliyorum sporcular da bu konuda samimiyetime inansın. Onlar koşarak antrenman yapıyorlar. Ben de 6 aydır bu organizasyonun gerçekleşmesi için bir alın teri döküyorum. Hepinizin alın teri bizim için kutsal" ifadelerine yer verdi.

Bu organizasyonu birkaç gün içinde yeni belirlenmiş tarihinde yine gerçekleştireceklerini ifade eden Akdağ, cumhuriyetin yüzüncü yılı coşkusuna yakışır bir şekilde yeniden gerçekleştirip yapacaklarını aktardı.  

"Sınav tarihi öngörülememiş tarihi olabilir"

Sınav tarihinin öngörülememiş tarih olabileceğini dile getiren Akdağ, "Önceden planlanması toplantılarının yapılması gereken bir süreçti. Fakat işte deprem, seçimler ve öngörülmeye gündemle ilgili bu noktaya gelmiş bulunmaktayız. Ama dediğim gibi bütün sporcular müsterih olsun. Hiç kimse bu konuda bir mağduriyet yaşamayacak. Herkesin hakkı teslim edilecek. Bu organizasyon yüzüncü yıla yakışır bir şekilde gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Otel işletmelerine çağrıda bulunan Akdağ, maratonun iptal edildiğinin duyurulmasının ardından otel rezervasyonu olan sporculara gerekli kolaylığın gösterilmesi ve yeni tarih için rezervasyonların sağlanması hususunda yardımcı olmalarını istediklerini söyledi.

Maraton için yaklaşık 150 atlet ve bin sporcunun Edirne'ye geleceğini hatırlatan Akdağ, bu insanların şehir esnafı tarafından mağdur edilmemesi adına özellikle otel esnafı tarafından gerekli kolaylığın gösterilmesi için çağrıda bulundu.

4 Haziran'da gerçekleştirilecek LGS sınavı dolayısıyla yolların kapanacağını ve çocukların mağdur olacağını söyleyen Akdağ, Önümüzdeki süreçte yeni bir tarihi kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Özlem Ceylan