70 Milyonluk biletler halen satışta

Yılbaşına sayılı günler kala vatandaşlarda heyecan arttı. Türkiye'nin heyecanla beklediği büyük ikramiye 70 milyonun Milli Piyango bilet satışlarında sona yaklaşıldı.

70 Milyonluk biletler halen satışta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de vatandaşların umutlu bekleyişi sürerken bilet satıcılarının da yüzü gülüyor. Vatandaşların zengin olma umudu olan yılbaşı biletleri satışları sürerken bilet satıcılarının önünde kuyruklar oluşuyor.

“Uğurlu sayıya göre bilet”

Edirne Merkez Saraçlar Caddesi'nde 62’nolu bayi bilet satış yetkilisi Sevda Rasgele, yılbaşı bileti satışlarınınson hızla devam ettiğini belirterek;“Son haftaya girilmesiyle birlikte satışlarımızda artış yaşanıyor. Hala biletlerimiz var almak isteyen müşterilerimizi bekliyoruz. Çeyrek biletler 17’buçuk lira, yarım 35 TL, tam bilet ise 70 TL ‘den satışa sunuluyor. Toplam büyük ikramiyemiz 70 milyon. Toplamda verilecek olan ikramiye de 390 milyonluktur. Zaman zaman yoğun talepler oluyor uzun kuyruklar oluşuyor. Özel numara talep edenler oluyor, makineden da bilet satışlarımız var. Makinedeki bilet satışlarımızda müşterilerimiz son 6 rakamlarını kendileri belirleyebiliyorlar. İlk başı kapalı geliyor. Onu da milli piyango idaresi belirliyor. Dolayısıyla müşterilerin istedikleri numaraları bulma ihtimalleri çok yüksek. Bu yüzden uğurlu özel tarih ve rakamlarını bilete döndürebiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Biletlerdeki kabarıklığa dikkat!”

Müşterilere aldıkları biletin sahte olup olmadığını anlama konusunda bilgiler veren bilet satış yetkilisi Sevda Rasgele, “Müşteriler bilet alırken sahte olup olmadığını anlamak için bileti eline aldığında sol alt kısmında güvenlik seri numarası vardır ve kabarık şekilde gelir. Dolayısıyla elleriyle yokladıkları zamankabarıklığı hissediyorlarsa o bilet sahte değildir. Seyyar satıcılarda bayi kimlik numaraları var. Yaka kartlarına da bakabilirler. Bildikleri ve güvendikleri satıcıdan aldıkları zaman hiçbir sorun yaşamazlar. Zaten bilinen bir gerçek seyyar satıcılık yapan satıcıların hepsi uzun yılardır bu işi yapıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan