7'den 70'e millet meydanlara akın etti

            Edirne'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla kent merkezlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 7'den 70'e vatandaşlar meydanlarda toplanarak Türk Bayrakları ile şehitleri andı.

7'den 70'e millet meydanlara akın etti


            Edirne’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Atatürk anıtında düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilavetleri okundu, kahramanlık marşları söylendi.
            Programa Edirne Vali Vekili Sıtkı Zehin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, kurum ve kuruluşların müdürleri, şehit yakınları, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda şehitler için dua edildi. FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili hazırlanan videolar sinevizyon aracılığı ile vatandaşlara izletildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması meydanda büyük ekrana yansıtıldı. Vatandaşlar bu anı cep telefonlarına kaydetti. Selimiye Cami İmamı Yusuf Serenli tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
            Programda Edirne Vali Vekili Sıtkı Zehin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Türk milletinin geçmişte çok fazla destan yazdığına dikkat çekerek millet iradesinin FETÖ hain darbe girişimine karşı topyekûn karşı durarak şanlı bir direniş gösterdiği kader günü olduğunu söyledi.  
            Sancak Zehin’e teslim edildi

Zehin, konuşmasının ardından sporcuların getirdiği sancağı teslim aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan koruma altındaki çocuklar arasında yapılan resim, şiir yarışmaları ile 15 Temmuz şehitlerine mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekili Sıtkı Zehin tarafından takdim edildi.